MENU
Crowdfundingsactie gestart voor revalidatie Jurjen van Houwelingen

Crowdfundingsactie gestart voor revalidatie Jurjen van Houwelingen

07 apr

Dit weekend start een crowdfundingsactie om 28.500 euro in te zamelen voor een buitenlands revalidatietraject van de 36-jarige blogger en ondernemer Jurjen van Houwelingen. Eind 2017 raakte hij door diverse herseninfarcten grotendeels zijn zicht, geheugen en concentratie kwijt.

In Nederland zijn er voor Jurjen (getrouwd en vader van drie jonge kinderen) geen effectieve revalidatiemogelijkheden meer. In een gespecialiseerd revalidatiecentrum in Jeruzalem kan verdere revalidatie echter hoopgevende vooruitgang bieden. Omdat de zorgverzekeraar de (hoge) kosten ervan niet vergoedt, start een groep familie en vrienden de crowdfundingsactie ‘Help Jurjen naar Jeruzalem’. Zij roepen op om een donatie te doen via www.helpjurjennaarjeruzalem.nl.
Feuerstein-methode
Jurjen gaat 8 weken revalideren bij het Brain Injury Rehabilitation Clinic (BIRC) van het Feuerstein instituut in Jeruzalem. De Feuerstein-methode lijkt progressie te kunnen bieden op het gebied van Jurjen’s geheugen, ruimtelijke oriëntatie en cognitieve functies. In Nederland wordt deze revalidatie-aanpak niet aangeboden aan volwassenen.

'Ik kijk ernaar uit om naar Jeruzalem te gaan. Ik
hoop en bid dat de revalidatie ervoor zorgt dat
ik een stuk zelfstandiger door het leven kan.'
- Jurjen


Jurjen was vóór zijn hersenongeluk een ondernemende, creatieve, snelle, getalenteerde duizendpoot. Op dit moment heeft hij met vrijwel alles moeite in zijn leven, niets gaat makkelijk of vanzelf en heeft hij altijd begeleiding nodig.

Op de crowdfundingssite www.helpjurjennaarjeruzalem.nl is een minidocu te zien met het verhaal van Jurjen en Stefanie. Ook staat er meer achtergrondinformatie over Jurjen, zijn huidige leven en de Feuerstein-methode.

Datum: 7 april 2019
Auteur: Wilmie van Houwelingen-Riemer
Foto: Video still
Website: http://www.helpjurjennaarjeruzalem.nl

Dit artikel delen:

Meer nieuws: