MENU
Frederik de Groot acteert in nieuwe serie bij christelijke tv-zender Family7

Frederik de Groot acteert in nieuwe serie bij christelijke tv-zender Family7

16 apr

Frederik de Groot: "We gaan het meeste improviseren, er zit geen vaststaande verhaallijn in. Die vinden we misschien onderweg wel, maar misschien ook niet”. Ben en David zijn de twee hoofdpersonen uit de nieuwe wekelijkse tv-serie van Family7 ‘Welterusten Pa’, dat vanaf 18 april elke donderdag om 22:00u wordt uitgezonden.

Ze worden gespeeld door Ferry Gerritsen en Frederik de Groot. De serie is een uniek concept, op het randje van de actualiteit. Het idee komt van acteur Frederik de Groot en het is gebaseerd op een waargebeurde situatie.
De twee mannen zijn via de ‘koude kant’ met elkaar verbonden. Of beter: tot elkaar veroordeeld. Het gaat om de zestiger Ben en zijn schoonzoon David van 35 jaar. Ben had één dochter, Sanne, die getrouwd was met David, maar zij is verongelukt. De vrouw van Ben, Judith, is een half jaar daarvoor plotseling overleden. Het gezin van David, met twee jonge kinderen, woont om de hoek bij Ben en hij komt elke donderdagavond bij zijn schoonpa even langs voor een praatje en een glaasje.

De twee mannen zijn via de ‘koude kant’ met elkaar
verbonden. Of beter: tot elkaar veroordeeld.


Ongemak
Ben en David zijn opeens veel meer dan eerst op elkaar afgewezen. Dagelijks hebben ze met elkaar te maken: de twee kleinkinderen van school halen, een fietsband plakken, helpen bij de zwemles. Frederik: ‘Het is vaak de realiteit tussen schoonouders en aangetrouwde kinderen: je kent elkaar eigenlijk niet echt goed, je spreekt elkaar op verjaardagen, op het voetbalveld. Maar nu zitten Ben en David gedwongen tegenoer elkaar, ze hadden er liever met z’n vier gezeten. En dat is soms best ongemakkelijk. Sterker nog, ik hoop dat de ongemakkelijkheid ervan af spat’. Ferry: ‘Het bijzondere is dat de karakters dicht liggen bij wie we zelf zijn. Maar de setting is dat helemaal niet. In ons spel moeten we dus constant denken: hoe zou mijn karakter hierop reageren? In combinatie met de actualiteit van nu, zal de situatie die we schetsen in deze serie voor veel mensen herkenbaar zijn.
Improvisatie
Regisseur Berry Janssen van Family7: ‘Het is een origineel concept, dat je uit de comfortzone trekt. Het is realistisch, ik herken er zelf veel in. Het spanningsveld tussen voorganger David en theaterregisseur Ben, die het geloof al moeilijk vond, en helemaal nu zijn vrouw er niet meer is, wordt goed zichtbaar. Toch wordt het niet zwaarmoedig, het is echt bedoeld als entertainment. We noemen het ‘semi live’, het wordt opgenomen op donderdagmiddag, en diezelfde avond uitgezonden. Frederik, de bedenker van het concept: ‘Ik vind het bijzonder dat Family7 er in mee gaat, om het bijna live op te nemen. Maar zo kunnen we wel de actualiteit waarborgen. We gaan het meeste improviseren, er zit geen vaststaande verhaallijn in. Die vinden we misschien onderweg wel, maar misschien ook niet. Ik twijfel er niet aan dat Gods geest ons gaat leiden’.

Spiegel
De serie is bedoeld om een spiegel voor de toeschouwer te zijn, om om te gaan met moeilijke omstandigheden in het leven, de daarbij horende geloofsworsteling en om vanuit bijbels perspectief hierover na te denken. Peter van der Weerd, voorganger bij De Basis in Apeldoorn, coacht Frederik en Ferry en bewaakt de inhoudelijke lijn van de serie. Frederik: ‘Ik zou het prachtig vinden als de kijkers merken dat het geloof David steun geeft. Waar anderen misschien door het ijs zouden zakken, of aan de drank zouden gaan, vindt David in zijn verdrietige situatie troost bij God.’

Welterusten Pa: Vanaf 18 april elke donderdag
10 weken te volgen om 22.00 uur bij Family7.

Datum: 16 april 2019
Auteur: Family7 - Alfred van der Heide
Foto: Family7 - Arend Jan Westerik - Mariska van Dijk
Website: http://www.family7.nl

Dit artikel delen:

Meer nieuws: