50 jaar bijbelverspreiding onder het Joodse volk

Al een halve eeuw zet stichting Israël en de Bijbel zich in voor de verspreiding van Bijbels onder het Joodse volk. In die jaren werden duizenden Bijbels verspreid in meer dan 30 landen. De stichting gebruikt daarvoor speciale tweetalige uitgaven, waarvan een taal altijd het Hebreeuws is.

Nu wereldwijd de druk op het Joodse volk toeneemt, ziet de stichting tegelijkertijd de vraag naar Gods Woord toenemen. Afgelopen jaar heeft Israël en de Bijbel daarom twee bijzondere Bijbels uitgegeven. Eén voor de meer dan 75.000 Israëlische backpackers die jaarlijks de wereld overtrekken. Het betreft het Nieuwe Testament en de Psalmen in het Hebreeuws, in een kleine, solide uitvoering met rits. De andere uitgave is bestemd voor de meest gesloten groep binnen het Jodendom: De Charediem, oftewel de ultraorthodoxe Joden. Velen kennen deze groep alleen van de veel geschoten foto’s bij de Klaagmuur: met de kenmerkende zwarte kleding en pijpenkrullen. Binnen het Jodendom is het de snelst groeiende groep. Voor hen heeft de stichting een Hebreeuws-Jiddische versie van de brief aan de Hebreeën uitgebracht.

Daarom staat de komende ontmoetingsdag van Israël en de Bijbel helemaal in het teken van de Charediem. De dag vindt plaats op Hemelvaartsdag, donderdag 30 mei in Ede. Naast lezingen over deze orthodoxe stroming en de verspreiding van Gods Woord, wordt ook het 50-jarig jubileum gevierd.

Kinderen en tieners hebben hun eigen programma’s. Kijk voor meer informatie op ontmoetingsdag.

Over Israël en de Bijbel

Zowel het Oude als het Nieuwe Testament is via het Joodse volk tot ons gekomen. Desalniettemin hebben velen geen beschikking over hun eigen kostbare Erfgoed. Sinds de oprichting van de stichting in 1969, verspreiden medewerkers wereldwijd tweetalige Oude en Nieuwe Testamenten. Daarnaast wordt er via lezingen, het IB Magazine en andere publicaties onderwijs gegeven over Gods bijzondere plan met Israël en de praktijk van de bijbelverspreiding.

David van Wijck
Israel en de Bijbel
30-04-2019
Evangelisatie
https://www.israelendebijbel.nl/ontmoetingsdag

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies