MENU
Petitie stop-antisemitisme in 4 dagen meer dan 20000 keer getekend

Petitie stop-antisemitisme in 4 dagen meer dan 20000 keer getekend

07 mei

Afgelopen vrijdag lanceerden ChristenUnie, SGP en CIDI gezamenlijk de petitie ‘stop-antisemitisme’. Hiermee roepen de initiatiefnemers de Europese Commissie op om een speerpunt te maken van de bestrijding van Jodenhaat. Maandag stond de teller tegen het einde van de dag al op 21.963 ondertekeningen. De petitie is te vinden op www.stop-antisemitisme.nl.

SGP-voorman Kees van der Staaij: “Dat nu al zóveel duizenden mensen deze petitie ondertekenden, is veelzeggend en hoopgevend. Ik roep bij dezen iedereen die dat nog niet gedaan heeft op om zich ook achter de petitie te scharen. Spreek je uit tegen Jodenhaat!”

ChristenUnie-leider Gert-Jan Segers: “Vele mensen geven door te tekenen nu al aan dat zij niet willen zwijgen over het kwaad van het antisemitisme. Dat motiveert ons extra om door te gaan zodat de strijd tegen antisemitisme een prioriteit wordt in heel Europa.”

Directeur van het CIDI, Hanna Luden, zegt: “Onder de ondertekenaars zijn inmiddels ook veel mensen in het buitenland. Dat is goed om te zien. Onze zusterorganisaties in het buitenland steunen het initiatief van harte. Antisemitisme kent geen grenzen. Het is dan ook belangrijk dat we samen onze schouders eronder zetten en in de EU van antisemitismebestrijding een prioriteit maken.”

Ook verschillende organisaties, politici en bekende Nederlanders scharen zich achter de petitie. Enkele voorbeelden daarvan zijn oud-Kamervoorzitter Gerdi Verbeet, die inmiddels voorzitter is van het Nationaal Comité 4 en 5 mei, FVD-leider Thierry Baudet, EO-presentator Andries Knevel en de Stichting Antisemitisme Preventie.

Datum: 7 mei 2019
Auteur: SGP - Cornel van Beek
Foto: © Henk-Jan Oudenampsen
Website: http://www.stop-antisemitisme.nl

Dit artikel delen:

Gerelateerde artikelen:

3 mei 2019 Europese petitie tegen antisemitisme gelanceerd

Meer nieuws: