Amerikaanse ambassadeur vanavond bij Family7: Trump komt niet in juni

APELDOORN – Pete Hoekstra, de Amerikaanse ambassadeur in Nederland, ziet niets in een Europees leger. “Landen moeten hun verplichtingen aan de NAVO nakomen.” Hoekstra is maandagavond te gast in het programma Uitgelicht! bij het christelijke mediastation Family7.

De Amerikaanse ambassadeur gaat in op de relatie tussen Nederland en de Verenigde Staten. Hoekstra –in 1953 geboren in Groningen– noemt Nederland een “post-christelijk” land. “Het is teleurstellend dat het land zo is opgeschoven.”

Over de wens van Merkel en Macron en ook coalitiepartij D66 om een Europees leger te vormen is Hoekstra negatief. “Als landen in Europa al niet eens met elkaar kunnen samenwerken, hoe kunnen ze dan een leger vormen? Landen moeten hun verplichtingen aan de NAVO nakomen. Nederland is geen goed voorbeeld. Met een beetje welwillendheid haalt Nederland dit jaar 1,3 procent van het bruto binnenlands product voor Defensie. En dat getal stijgt niet, maar daalt. Terwijl Den Haag 2 procent aan de NAVO heeft toegezegd.”

Hoekstra zegt verder bij Family7 dat de Amerikaanse president Donald Trump volgende maand definitief niet naar Nederland komt. Er was sprake van dat hij na bezoeken aan Engeland en Frankrijk hier een historische D-Day-vlag in ontvangst zou nemen. “Ik heb hoop dat de president ergens in de komende twaalf maanden naar Nederland komt. Dan kan hij in alle rust een deel van de ceremonies rond 75 jaar bevrijding meemaken.”

Het programma Uitgelicht! wordt maandagavond 13 mei 2019 om 20.30 uur uitgezonden door Family7.

Over Family7

Family7 is de christelijke televisiezender en te ontvangen in ca 4,5 miljoen huishoudens via o.a. de volgende kabel- en glasvezelproviders: · Ziggo: Digitaal Basispakket, Kanaal 230 · KPN: Digitaal Pluspakket, Kanaal 78 · Solcon: Digitaal basispakket, Kanaal 300 · Caiway: Digitaal basispakket, Kanaal 49

Voor alle aanbieders en ons uitzendgebied kijk op: www.family7.nl/kabelexploitanten

Family7
Family7
13-05-2019
Media
https://www.family7.nl

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies