MENU
Melanie van de Peut signeert Mijn Kleine Peuterbijbel

Melanie van de Peut signeert Mijn Kleine Peuterbijbel

21 mei

Op zaterdag 25 mei – Bookstore Day – komen schrijfster Melanie van de Peut en illustrator Michel de Boer naar CLC Boeken en Muziek aan de Asselsestraat in Apeldoorn, om voor te lezen, te vertellen en tekenen bij Mijn kleine Peuterbijbel. Dit kartonboekje met 8 bijbelverhalen voor kinderen van 1,5 tot 4 jaar verscheen recent bij het Nederlands Bijbelgenootschap (NBG).

‘Het is de kunst om elk bijbelverhaal terug te brengen tot een paar zinnen en om aan te sluiten bij de peuters’, zegt Melanie. ‘Hun concentratieboog is kort. Daarom hebben we interactieve elementen toegevoegd aan de verhalen. Zo kunnen ze, als ze goed kijken, in elke tekening een muisje ontdekken. Ook worden de kinderen tijdens het voorlezen geprikkeld om te reageren. Zo kunnen ze bij het verhaal van Noach de regen nadoen door op een tafel te roffelen. En bij het kerstverhaal kunnen ze samen met Jozef kloppen op de deuren in Nazaret.’

Melanie is taalcoördinator in het peuteronderwijs en is te boeken als verhalenverteller. Ook geeft ze vertelcursussen en coacht ze mensen in het spreken voor publiek.
Michel de Boer is illustrator, vormgever en fotograaf en uitgever en werd bekend met ‘opa Knoest’. Zijn illustraties in Mijn kleine Peuterbijbel dragen bij aan het verhaal. Ze kenmerken zich door herkenbare emoties, een gebalanceerd kleurenpalet en subtiele details.

Mijn kleine Peuterbijbel tijdens Bookstore Day
Het feestje rond Mijn kleine Peuterbijbel wordt gehouden tijdens Bookstore Day, zaterdag 25 mei van 10.30 tot 11.30 uur bij CLC Boeken en Muziek, Asselsestraat 58, 7311EN Apeldoorn.

Mijn kleine Peuterbijbel is een uitgave van het NBG. Het is een kartonboek in een handzame uitvoering met afgeronde hoeken van duurzaam materiaal. ISBN 9789089121752.
Voor € 9,95 verkrijgbaar in de boekhandel of online via clcnederland.com.

Datum: 21 mei 2019
Auteur: CLC Apeldoorn
Foto: CLC Apeldoorn
Website: http://www.clcnederland.com

Dit artikel delen:

Meer nieuws: