MENU
EO-Jongerendag: Gods Licht schijnt door kleine verhalen

EO-Jongerendag: Gods Licht schijnt door kleine verhalen

27 mei

De EO-Jongerendag 2019 bracht het publiek dichterbij dan ooit. Hoewel er bijna 15.000 jongeren in een stampvol Ahoy aanwezig waren, was de sfeer intiem en het podium nooit ver weg. De jongeren waren aan het dansen, zingen en aan het luisteren naar verhalen en beelden die gingen over het thema van dit jaar: BEAM The Light. Het thema raakt aan de Bijbeltekst waarin Jezus zegt het Licht van de wereld te zijn.

“Uit heel veel onderzoeken blijkt dat er veel eenzaamheid, depressies en prestatiedruk onder jongeren bestaan. Met deze Jongerendag willen iets geven om die duisternis op te vullen en uit te delen” stelt presentator van de EO-Jongerendag, Joram Kaat. Daar ging artiest en spreker Tauren Wells verder op in. Volgens hem zijn we net als kinderen nog steeds bang voor het donker. Wells: “Daarom zoeken we naar een licht dat we kunnen zien: populariteit, geld en vlugge relaties.” Wells raadt de jongeren aan om niet op zoek te gaan naar een van dat soort lichten maar naar hét Licht: Jezus!

Jezus zei: Ik ben het Licht der wereld; wie Mij volgt,
zal beslist niet in de duisternis wandelen, maar zal
het licht van het leven hebben.


De opening werd verzorgd door de huisband van BEAM: de BEAM Worship Band. Daarna werd de dag opgevuld met de beste christelijke artiesten die er op dit moment te vinden zijn: Tauren Wells, die afgelopen jaar nog werd verkozen tot beste christelijke artiest ter wereld, de band Hillsong Young & Free, die diverse keren voor Grammy’s werd genomineerd en de muzikale grootse verrassing I AM THEY, wiens nummer ‘From The Day’ ruim 9 miljoen keer geluisterd is op Spotify.
EO-directeur Arjan Lock ziet dat deze dag belangrijk is voor de omroep: “De EO is een organisatie waar jongeren ook heel erg bij horen. Het is fantastisch om te zien dat hier 15.000 jongeren op af komen om met elkaar het geloof te beleven: te zingen, te springen en te dansen. Maar ook om momenten te hebben om na te denken over wat echt belangrijk is."

Datum: 27 mei 2019
Auteur: Evangelische Omroep - Tom van Straten
Foto: © EO - Willem-Jan de Bruin
Website: http://www.eo.nl

Dit artikel delen:

Meer nieuws: