MENU
Vluchtelingengebedsweek 2019: Bid mee en heb lief

Vluchtelingengebedsweek 2019: Bid mee en heb lief

28 mei

Zondag 23 juni vraagt Gave kerken en christenen om op deze Vluchtelingengebedsdag al biddend om vluchtelingen heen te staan. Ondanks lege handen, ondanks rauw verdriet en grote verschillen, toch de ander zoeken en liefhebben. Dat is wat God ons leert en het is precies wat vluchtelingen nodig hebben.

Eén zondag per jaar bidden we samen voor mensen die gevlucht zijn. Niet alleen voor de vluchteling in onze straat, maar ook voor de vluchteling die moet overleven in kamp Moria, in landen als Pakistan, of in kampen langs de Syrische grens. We bidden om hoop en moed voor al deze mensen. Maar ook om liefde en kracht voor ons zelf, om er te zijn voor de vluchteling en Jezus’ liefde te delen.

Het thema is ‘bid mee en heb lief’.
Gave roept kerken en christenen op
om zich aan te sluiten bij dat gebed.


Het thema is ‘bid mee en heb lief’. Gave roept kerken en christenen op om zich aan te sluiten bij dat gebed. Nieuw is dit jaar om een week lang met elkaar al toe te leven naar deze dag. Gave heeft een gebedsboekje ontwikkeld dat in de Vluchtelingengebedsweek voorafgaand aan 23 juni gebruikt kan worden.

Gave-directeur Jan Pieter Mostert benadrukt het belang van gebed voor vluchtelingen: “Wilt u één week dagelijks voor deze vluchtelingen bidden? God belooft kracht aan gemeenschappelijk gebed. Er is zoveel verdriet, teleurstelling en frustratie in het leven van vluchtelingen. Als we die samen voor de troon van de Allerhoogste God brengen dan weten we dat er dingen kunnen veranderen die nu onmogelijk
lijken.”

Gave biedt gratis kinderwerkmateriaal,
preekschets, PowerPoint en andere materialen
om de dag in gezin of kerk vorm te geven.


Gave biedt gratis kinderwerkmateriaal, preekschets, PowerPoint en andere materialen om de dag in gezin of kerk vorm te geven. Op www.gave.nl/gebedsweek2019 kan dit besteld worden.

Wereldwijd wordt op de eerste zondag na Wereldvluchtelingendag (UNHCR) gebeden voor vluchtelingen. De Vluchtelingengebedsdag is een initiatief van het platform Refugee Highway Partnership en wordt door organisaties uit diverse landen gedragen.

Over Stichting Gave
Stichting Gave is een interkerkelijke organisatie voor het werk onder vluchtelingen en asielzoekers in Nederland. Gave maakt kerken en christenen bewust van de bijbelse roeping om vluchtelingen gastvrij te ontvangen. Gave helpt christenen om vluchtelingen te zien, lief te hebben en een plek te bieden in de christelijke gemeenschap. Gave inspireert, traint en ondersteunt vrijwilligers om contacten op te bouwen met vluchtelingen en hen Gods liefde te laten zien. Meer informatie vindt u via de websitelink onderaan dit artikel.

Datum: 28 mei 2019
Auteur: Rien Bregman
Foto: Gave
Website: http://www.gave.nl

Dit artikel delen:

Meer nieuws: