MENU
ChristenUnie: maatregelen nodig tegen haatzaaiende anti-Israel demonstraties

ChristenUnie: maatregelen nodig tegen haatzaaiende anti-Israel demonstraties

06 jun

Het kabinet moet zich met kracht uitspreken tegen anti-IsraŽl demonstraties waarin wordt gepleit voor de ondergang van de staat IsraŽl. Dat bepleiten ChristenUnie Kamerleden Nico Drost, JoŽl Voordewind en Gert-Jan Segers in Kamervragen naar aanleiding van een demonstratie in Den Haag afgelopen zondag.

Drost: ďWat tijdens dat protest werd geroepen, zie ik als haatzaaien. Ik verbaas me er over dat de politie de demonstratie niet beŽindigde. Ik wil graag een heldere uitspraak van het Kabinet zodat dit zich niet nog eens herhaalt.Ē

Volgens berichten in de media was Iran betrokken bij de organisatie van deze demonstratie. De ChristenUnie vraagt opheldering aan het kabinet over de rol van Iran. ďAls Iran inderdaad betrokken was, werden onze vrijheden hier misbruikt door een onvrij regime om een boodschap van haat uit te dragenĒ, zegt ChristenUnie kamerlid JoŽl Voordewind. ďEen diplomatieke reactie is dan wel het minste wat het kabinet kan doen.Ē

De ChristenUnie vraagt het kabinet om maatregelen zodat bij toekomstige demonstraties sneller duidelijk is of er haatzaaiende teksten klinken. ďDoor te zorgen voor de aanwezigheid van een tolk kunnen uitingen in een vreemde taal sneller worden geduid en kan de politie eerder ingrijpenĒ, aldus Drost.

De ChristenUnie Kamerleden stellen vandaag hun Kamervragen aan de minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelatie, de minister van Justitie en Veiligheid en de minister van Buitenlandse Zaken.

Datum: 6 juni 2019
Auteur: Christenunie - Gerrit van den Berg
Foto: © Henk-Jan Oudenampsen
Website: http://www.christenunie.nl

Dit artikel delen:

Meer nieuws: