MENU
Family7 in actie voor terreurslachtoffers in Israel

Family7 in actie voor terreurslachtoffers in Israel

18 jun

Het gebeurde tijdens het Purimfeest 1996. Maytal Wax en haar broer Asaf stonden te wachten voor een stoplicht in Tel Aviv. Een zelfmoordterrorist blies zichzelf naast hen op. Asaf overleed ter plekke, samen met dertien anderen. 157 anderen werden verwond door de explosie, onder wie de 26-jarige Maytal.

Maytal: ĎIk was volledig verbrand. Mijn huid, mijn haar, alles. Een arts heeft mijn leven gered met een intubatie.í De jonge vrouw was twaalf dagen bewusteloos. Toen ze wakker werd in het ziekenhuis was haar conditie levensbedreigend. Ze was haar been kwijt en haar lichaam was bedekt met brandwonden. Familie en vrienden zaten dag en nacht rondom haar bed. Na een maand hoorde ze dat haar broer Asaf was overleden in de aanslag. Maytal ging door een enorm moeilijke tijd. ĎIk lag in bed, onder het verband en overal waren draden. Ik zag er vreselijk uit, alle wonden waren open. Dat was het begin van een lang revalidatieproces.
Sindsdien is ze heel ver gekomen. Ze heeft een universitaire studie afgerond en is moeder geworden van een tweeling. Maar haar eerste liefde is dansen. Ze kwam in aanraking met Beit Halochem, een IsraŽlische organisatie die haar gratis helpt om te revalideren en te leren lopen met een prothese. Bij Beit Halochem werd ze onderdeel van de rolstoeldansgroep en leerde ze rolstoeldansen met een partner. Voor haar was dit enorm belangrijk in haar weg naar innerlijke genezing van het immense trauma dat haar was overkomen. Tegenwoordig danst Maytal op het hoogste niveau en heeft medailles gewonnen in het Europees Kampioenschap en het Wereldkampioenschap.

Family7 komt in actie voor gehandicapte veteranen en slachtoffers van terreur in IsraŽl. Helaas komen er elk jaar zoín 300 tot 400 mensen bij, die de hulp van Beit Halochem nodig hebben. Veel van hen zijn gewond geraakt door terreuraanslagen. De fitnessruimte van Beit Halochem in Beíer Sheva is te klein geworden en moet dringend worden uitgebreid. Zonder de apparatuur kunnen veel mensen hun trainingen niet regelmatig doen en dat is zeer nadelig voor het revalidatieproces. Daarnaast hebben het basketbalteam en de dansafdeling van Beit Halochem hard nieuwe rolstoelen nodig. De dansers en basketballers zijn afhankelijk van op maat gemaakte rolstoelen. Op dit moment zijn er twee basketbalspelers en twee dansers die elk een op maat gemaakte rolstoel nodig hebben die past bij hun beperking, lengte en gewicht. Samen komt dit neer op zo'n 44.000 euro.

De IsraŽlische overheid betaalt een klein gedeelte van de kosten, maar Beit Halochem kan haar werk helaas niet doen zonder steun van vrienden. Helpt u mee? Draagt u uw steentje bij om deze helden een zo mooi mogelijke toekomst te geven?

Datum: 18 juni 2019
Auteur: Family7
Foto: Family7
Website: http://www.family7.nl

Dit artikel delen:

Meer nieuws: