MENU
Messiaanse Bijbelleraar Paul Cohen over de terugkeer en het herstel van Israel

Messiaanse Bijbelleraar Paul Cohen over de terugkeer en het herstel van Israel

07 aug

Paul Cohen woont in AustraliŽ maar is in Nederland opgegroeid in een Joods atheÔstisch gezin. In september keert hij tijdelijk terug naar zijn geboortegrond voor een Bijbelstudietour door Nederland en BelgiŽ.

Bijbelstudietour door Nederland en BelgiŽ
Tijdens deze avonden worden twee korte studies gegeven over de terugkeer en het herstel van IsraŽl. Paul Cohen gaat in op de vele oudtestamentische profetieŽn en beloften over dit onderwerp. Vaak worden deze toegepast op vandaag. ďMaar wist je dat de Bijbel ook spreekt over een wereldwijde terugkeer die zal plaatsvinden na de wederkomst van IsraŽls Messias?Ē zegt Paul. ďRegelmatig zeggen medechristenen dat God wil dat ik als Jood nu naar IsraŽl emigreer om zo de Bijbelse profetieŽn te vervullen. Maar houden we ook rekening met de context van de Messiaanse beloften en hebben we oog voor het grote plan van God?Ē.
Naast de studie vanuit het Oude Testament, wordt er ook aandacht besteed aan de periode van het Nieuwe Testament. Een deel van het volk leefde in die tijd in het land IsraŽl en een deel was verspreid onder de volken. Hoe keken Jezus en de apostelen tegen de terugkeer en het herstel van IsraŽl aan? Deze studie wordt gegeven door een spreker van stichting IsraŽl en de Bijbel (David van Wijck of Christian Stier).

Pauls getuigenis
De donkere tijd van de Holocaust maakte dat Pauls vader atheÔst werd. Als Paul na zijn middelbare school naar IsraŽl vertrekt om aan een Joods theologisch instituut te onderzoeken wat het Joods zijn inhoudt, dreigt zijn vader hem te onterven.

Tijdens zijn verblijf op de Kibboets wordt hij verliefd op de Australische Sue. Sue komt in IsraŽl tot geloof. Ze trouwen uiteindelijk in AustraliŽ. Daar hoort Paul een preek over Genesis 22, de binding van Izak. De spreker benadrukt dat een grotere Vader en Zoon hetzelfde hebben gedaan. Het is dit beeld van God de Vader en God de Zoon waardoor Paul de Heere Jezus als Zijn Messias leert kennen. Tegenwoordig is Paul Bijbelleraar en verbonden aan het Australische ĎCelebrate Messiah Ministriesí.

Veenendaal
Zondag 8 september
Het Trefpunt
Dennenlaan 5a
Aanvang 18.00 uur

Zonhoven (BelgiŽ)
Maandag 9 september
Christengemeente Zonhoven
Zavelstraat 71
Aanvang 19.30 uur

Sliedrecht
Dinsdag 10 september
Evangelische Christengemeente Rehoboth
P.C. Hooftlaan 1
Aanvang 19.30 uur

Hoogeveen
Woensdag 11 september
Herman Bavinckhuis
Stoekeplein 4
Aanvang 19.30 uur

Emmeloord
Donderdag 12 september
Vrije Baptistengemeente Ďde Fonteiní
Wilgenlaan 4
Aanvang. 19:30 uur

Herentals (BelgiŽ)
Vrijdag 13 september
Levende Hoop gemeente
Markgravenstraat 82
Aanvang. 19:30 uur

Datum: 7 augustus 2019
Auteur: Stichting Israel en de Bijbel
Foto: Stichtng Israel en de Bijbel
Website: http://www.israelendebijbel.nl

Dit artikel delen:

Meer nieuws:

Mijn God
10 jul

Mijn God meer