Messiaanse Bijbelleraar Paul Cohen over de terugkeer en het herstel van Israel

Paul Cohen woont in Australië maar is in Nederland opgegroeid in een Joods atheïstisch gezin. In september keert hij tijdelijk terug naar zijn geboortegrond voor een Bijbelstudietour door Nederland en België.

Bijbelstudietour door Nederland en België

Tijdens deze avonden worden twee korte studies gegeven over de terugkeer en het herstel van Israël. Paul Cohen gaat in op de vele oudtestamentische profetieën en beloften over dit onderwerp. Vaak worden deze toegepast op vandaag. “Maar wist je dat de Bijbel ook spreekt over een wereldwijde terugkeer die zal plaatsvinden na de wederkomst van Israëls Messias?” zegt Paul. “Regelmatig zeggen medechristenen dat God wil dat ik als Jood nu naar Israël emigreer om zo de Bijbelse profetieën te vervullen. Maar houden we ook rekening met de context van de Messiaanse beloften en hebben we oog voor het grote plan van God?”.

Naast de studie vanuit het Oude Testament, wordt er ook aandacht besteed aan de periode van het Nieuwe Testament. Een deel van het volk leefde in die tijd in het land Israël en een deel was verspreid onder de volken. Hoe keken Jezus en de apostelen tegen de terugkeer en het herstel van Israël aan? Deze studie wordt gegeven door een spreker van stichting Israël en de Bijbel (David van Wijck of Christian Stier).

Pauls getuigenis

De donkere tijd van de Holocaust maakte dat Pauls vader atheïst werd. Als Paul na zijn middelbare school naar Israël vertrekt om aan een Joods theologisch instituut te onderzoeken wat het Joods zijn inhoudt, dreigt zijn vader hem te onterven.

Tijdens zijn verblijf op de Kibboets wordt hij verliefd op de Australische Sue. Sue komt in Israël tot geloof. Ze trouwen uiteindelijk in Australië. Daar hoort Paul een preek over Genesis 22, de binding van Izak. De spreker benadrukt dat een grotere Vader en Zoon hetzelfde hebben gedaan. Het is dit beeld van God de Vader en God de Zoon waardoor Paul de Heere Jezus als Zijn Messias leert kennen. Tegenwoordig is Paul Bijbelleraar en verbonden aan het Australische ‘Celebrate Messiah Ministries’.

Veenendaal

Zondag 8 september

Het Trefpunt

Dennenlaan 5a

Aanvang 18.00 uur

Zonhoven (België)

Maandag 9 september

Christengemeente Zonhoven

Zavelstraat 71

Aanvang 19.30 uur

Sliedrecht

Dinsdag 10 september

Evangelische Christengemeente Rehoboth

P.C. Hooftlaan 1

Aanvang 19.30 uur

Hoogeveen

Woensdag 11 september

Herman Bavinckhuis

Stoekeplein 4

Aanvang 19.30 uur

Emmeloord

Donderdag 12 september

Vrije Baptistengemeente ‘de Fontein’

Wilgenlaan 4

Aanvang. 19:30 uur

Herentals (België)

Vrijdag 13 september

Levende Hoop gemeente

Markgravenstraat 82

Aanvang. 19:30 uur

Stichting Israel en de Bijbel
Stichtng Israel en de Bijbel
07-08-2019
Onderwijs
https://www.israelendebijbel.nl

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies