MENU
Zevende Israelweekend op De Betteld

Zevende Israelweekend op De Betteld

02 sep

Ruim 400 deelnemers en gasten bezochten van 30 augustus t/m 1 september het zevende IsraŽl-weekend op de Betteld, met als thema dit jaar ĎIsraŽl en de Wederkomstí. Dit weekend wordt elk jaar aan het eind van de zomer georganiseerd door de Internationale Christelijke Ambassade Jeruzalem, afdeling Nederland.

Naast vaste inleider en spreker Jacob Keegstra was ditmaal David Parsons (van de afdeling Jeruzalem) als hoofdspreker uitgenodigd. Hij verzorgde een drieluik vanuit Matteus 24, met als onderwerpen: ĎJezusí geloofsbrieven als de Messias van IsraŽlí, ĎGods oordelen over IsraŽlí en ĎGods oordelen over de volkení. Ondanks het gewicht van het thema en de zomerse warmte (met name op zaterdag) was er belangstelling genoeg. Een collecte voor de
bekostiging van een Ďraketshelterí voor kinderen, bracht op zaterdagavond zelfs 13.000 euro op.

De muziek werd verzorgd door Christiaan Verwoerd en band. De gevoelige en ingetogen manier van lofprijzing en aanbidding van deze groep sprak veel bezoekers aan. Af en toe werd ook een hebreeuws lied gezongen.
Daarnaast konden op zaterdagmiddag verschillende workshops worden gevolgd en waren diverse (oude en nieuwe) IsraŽl-organisaties vertegenwoordigd met een stand.

Het IsraŽl-weekend is een vervolg op de IsraŽl-midweek, die eraan voorafgaat en wordt jaarlijks gehouden op het christelijk vakantie- en conferentiecentrum De Betteld in Zelhem.

De internationale christelijke ambassade werd in het najaar van 1980 opgericht, toen de landen hun ambassades onder druk van de Arabische landen verplaatsten van Jeruzalem naar Tel Aviv, en was bedoeld om christelijke betrokkenheid met het land IsraŽl uit te drukken.

Voor meer info en terugluisteren van spreekbeurten, zie de link onderaan dit item.

Datum: 2 september 2019
Auteur: Sybe de Vos
Foto: © Sybe de Vos
Website: https://nl.icej.org

Dit artikel delen:

Meer nieuws: