MENU
Duizenden Koerden gevlucht naar Irak: HVC biedt hulp

Duizenden Koerden gevlucht naar Irak: HVC biedt hulp

08 nov

De recente aanvallen van het Turkse leger op het noorden van SyriŽ, hebben vele duizenden Koerden op de vlucht doen slaan. Al meer dan tienduizend mensen zijn de grens met Noord-Irak overgestoken. De vluchtelingen staat een koude winter te wachten. HVC zoekt binnenkort de Syrische vluchtelingen op en vraagt u om te doneren voor pakketten met onder meer warme kleding en dekens!

Actie voor gevluchte Koerden
Na jaren van oorlog, wordt het noorden van SyriŽ opnieuw geraakt door geweld. De recente aanvallen van Turkije op de Koerden in Noord-SyriŽ troffen met vooral de steden Qamishly, Amoda, Kobani en omliggende dorpen. Van oudsher wonen er in Qamishly veel christenen. Tienduizenden Koerden zijn hun huis ontvlucht. Een deel van hen vluchtte naar Noord-Irak. HVC zet samen met lokale partnerorganisaties in Noord-Irak een hulpactie op voor de gevluchte Koerden.

Hulp en het Evangelie
In de winter kunnen de temperaturen in Noord-Irak dalen tot rond het vriespunt. De meeste gevluchte mensen zijn halsoverkop vertrokken. Zij zijn afhankelijk van hulp. Wij vragen u om ze niet alleen te laten. HVC wil graag duizend noodhulppakketten uitdelen aan vluchtelingen. De pakketten bevatten onder meer:
- Warme kleding zoals een jas, sjaal, muts en handschoenen
- Verzorgingsartikelen zoals een tandenborstel, shampoo en zeep
- Voor volwassenen een Bijbel en voor kinderen Bijbelse prentenboeken

Over enkele weken vertrekt een delegatie van HVC naar Noord-Irak om de noodhulpactie te coŲrdineren en christenen te bemoedigen. De pakketten worden uitgedeeld, samen met Iraakse christenen. Zij vertellen over het Evangelie. Ook andersgelovigen, zoals moslims, zijn welkom om een noodhulppakket op te halen. Op deze manier komen ook zij in aanraking met het Evangelie.

De Syrische vluchtelingen hebben bescherming tegen de kou nodig. Helpt u ons om warmte en het Evangelie te verspreiden? Voor Ä 16,50 doneert u ťťn noodhulppakket.

Datum: 8 november 2019
Auteur: HVC
Foto: HVC
Website: http://www.stichtinghvc.nl

Dit artikel delen:

Meer nieuws: