MENU
Theatervoorstelling EO Amazing Grace in De Basiliek

Theatervoorstelling EO Amazing Grace in De Basiliek

28 jan

Op donderdag 20 februari organiseert EO's vrouwenplatform Eva een speciale theatervoorstelling in De Basiliek in Veenendaal. De voorstelling ‘Amazing Grace’ vertelt het verhaal van John Newton, die tijdens één van zijn reizen oog in oog komt te staan met de dood.

Het lied dat hij naar aanleiding van deze gebeurtenis schreef, wordt tot op de dag van vandaag door christenen over de hele wereld gezongen. Onder meer Anne Appelo (Kinderen voor Kinderen, The Lion King), Jonathan Vroege (The Lion King), Ben Ketting en Pearl Jozefzoon (The Voice of Holland, Dreamgirls) werken mee aan de voorstelling.

“Wie je ook bent en wat je afkomst ook is: je mag thuiskomen bij God. Die belangrijke boodschap willen we door de theatervoorstelling heen laten horen”, zegt creative director Bianca Cooper. “De voorstelling verbindt daarom twee verhalen. Naast het verhaal van John Newton, zien we ook het verhaal van de twee zusjes Betty en Abigail. Op de Surinaamse plantage wonen en werken zij samen met Felina. En alle drie geven ze op hun eigen manier invulling aan het verlangen naar vrijheid.”

Verlangen naar vrijheid
“Het verlangen naar vrijheid is universeel. Wie kent het niet?”, zegt Cooper. “Maar ons leven is een reis met ups en downs. Iedereen draagt – bewust of onbewust – ballast met zich mee. Gelukkig mogen we weten dat God er altijd is: ‘I once was lost, but now I’m found’, schreef Newton. Het gaat er niet meer om wat wij wel of niet hebben gedaan, maar over wie Hij is en wat Hij heeft gedaan. Dat is Amazing Grace!”

Reserveren
Eva’s theatervoorstelling ‘Amazing Grace’ start op 20 februari om 20.00 uur. De deuren openen om 19.00 uur. De voorstelling is geschikt voor het hele gezin (vanaf 14 jaar). Reserveren kan via: eva.eo.nl/evenementen. De toegangsprijs is € 26,50 per persoon bij een EO-lidmaatschap. Eva-abonnees betalen € 22,50.

Over ‘Eva’
De muzikale theatervoorstelling is een initiatief is van ‘Eva’; het christelijke vrouwenplatform van de EO. ‘Eva’ wil vrouwen inspireren om vanuit Bijbels perspectief verschil te maken in het leven van alledag.

Rolverdeling
Kind John (Newton) Seth van Bergeijk
Jongeman John Jonathan Vroege
Oude John Ben Ketting
Polly Jeannette Coppoolse
Felina Pearl Jozefzoon
Betty Anne Appelo
Abigail (Abby) Victoria Cooper

Datum: 28 januari 2020
Auteur: Evangelische Omroep - Linda van de Pol
Foto: Evangelische Omroep - Willem-Jan de Bruin
Website: http://www.eo.nl

Dit artikel delen:

Meer nieuws: