MENU
Arie van der Knijff aangesteld als onderzoeker Praktische Theologie

Arie van der Knijff aangesteld als onderzoeker Praktische Theologie

17 feb

Een uitgebreid onderzoek naar de geloofsbeleving in christelijke gereformeerde preken. Dat is de opdracht waartoe dr. Arie van der Knijff per 1 maart 2020 aan de TUA wordt aangesteld als geassocieerd onderzoeker Praktische Theologie.

Dr. Van der Knijff, die recent promoveerde op een empirisch-homiletisch onderzoek naar bevinding in de prediking binnen de Gereformeerde Gemeenten, gaat zich nu richten op bevinding in de prediking in de Christelijke Gereformeerde Kerken (CGK).

Bron daarvoor is o.a. de prekenserie ‘Uit de Levensbron’, die ruim 90 jaargangen met in totaal meer dan 4000 preken bevat. De analyse van deze preken moet o.a. antwoord geven op de vraag hoe in de achterliggende eeuw bijvoorbeeld de tekstkeuze zich heeft ontwikkeld.

Ook richt dr. Van der Knijff zich op de visie op de prediking binnen de CGK, zoals die o.a. in de colleges homiletiek in verleden en heden naar voren is gekomen op de Theologische Universiteit Apeldoorn.

Dr. Van der Knijff wordt de tweede geassocieerd onderzoeker aan de TUA, naast dr. A. Versluis die onderzoek doet op het gebied van Oude Testament.

Datum: 17 februari 2020
Auteur: Theologische Universiteit Apeldoorn
Foto: Theologische Universiteit Apeldoorn
Website: http://www.tua.nl

Dit artikel delen:

Meer nieuws:

Weglopen
26 jul

Weglopen meer