MENU
Gospelkoor Reflex uit Oslo geeft concert in Apeldoorn

Gospelkoor Reflex uit Oslo geeft concert in Apeldoorn

27 feb

Martin Alfsen is samen met zijn gospelkoor REFLEX op een Gospel Celebration tour door Duitsland. Tijdens deze tour geven ze één concert in Nederland, in Apeldoorn en wel op 28 februari in gebouw Menorah, Paslaan 11, aanvang 20.00 uur.

Velen weten natuurlijk dat Scandinavië niet alleen bekend is van de prachtige natuur en de adembenemende landschappen, maar juist bekend is vanwege de hedendaagse gospelmuziek. Meer dan dertig jaar geleden zijn daar een groot aantal gospelkoren opgericht, zoals ook destijds gebeurde in Duitsland en Nederland. Bekende Noorse groepen hebben vaak door hun ervaring en kwaliteit een voorbeeldrol vervuld. Eén van de topkoren van Scandinavië is natuurlijk ‘Reflex’ uit Oslo in Noorwegen. Deze formatie van 16 jonge zangers, zangeressen en bandleden kunnen terugkijken op een uitgebreide en veelbewogen historie.

De oprichting vond plaats in 1977 en in 1985 werd het debuutalbum uitgebracht, dat direct in de top van de Noorse hitlijsten kwam. Sinds dat moment volgden er maar liefst 24 andere CD-producties, contracten met BMG en GMI Music Partners en een flink aantal TV optredens.

Sinds de oprichting staat het koor onder de deskundige en breed georiënteerde musicus Martin Alfsen, die de meeste muziek voor het koor zelf schrijft. Dit geeft de liederen de onmiskenbare stijl van arrangementen en het typische melodieuze koorgeluid van Scandinavische gospel, niet te hectisch maar met een eigen karakteristieke kleur en harmonie van tekst en muziek.

De Duitse ‘Badische Zeitung’ noemde de stijl in oktober 2003; “Tussen Bach en Abba”. Met 24 CD producties, meer dan 300.000 verkochte exemplaren, concerten met gospelsterren als Andraé Crouth, Richard Smallwood, Bebe & Cece Winans en Ingrid Arthur en de tours en optredens in vele Europese landen, is REFLEX tot één van de meest succesvolle gospelkoren van het continent. Het feit dat zelfs de Amerikaanse gospelster Kurt Carr Martin Alfsen’s composisite van ‘Mighty river’ gebruikt, onderstreept het niveau van de Noren.

Kaarten à 15 euro aan de zaal of vooraf reserveren via www.goodnewschoir.nl/reflex

Datum: 27 februari 2020
Auteur: Good News Choir - Roelf Roelfs
Foto: Reflex
Website: http://www.goodnewschoir.nl/reflex

Dit artikel delen:

Meer nieuws: