MENU
Teken de petitie: Zorg en onderwijs voor kinderen met een beperking

Teken de petitie: Zorg en onderwijs voor kinderen met een beperking

09 maa

In ontwikkelingslanden als Malawi of Oeganda tellen kinderen met een beperking vaak niet mee. Ze worden gediscrimineerd, genegeerd en weggestopt, puur en alleen omdat ze doof zijn, een verstandelijke beperking hebben of niet (goed) kunnen lopen. Zorg is niet goed geregeld en gemiddeld gaat 1 op de 2 kinderen, vanwege zijn of haar beperking, niet naar school.

Zo dreigde dat ook te gaan voor Alafine, een meisje van vier jaar uit Malawi. Ze heeft het syndroom van Down en daarom besloot haar moeder haar niet naar school te laten gaan. Gelukkig haalden de begeleiders van de kleuterschool haar over om dat tóch te doen. Dat is het resultaat van een training die Red een Kind gaf. Daar leerden de begeleiders hoe ze goede zorg en aandacht kunnen geven aan kinderen met een beperking zoals Alafine.

Zorg is niet goed geregeld en gemiddeld
gaat 1 op de 2 kinderen, vanwege zijn of
haar beperking, niet naar school.


Alafine is welkom op school en ze doet het heel erg goed! Ze is veel minder teruggetrokken en durft met andere kinderen te spelen. Ze is zelfs met praten begonnen! 'Spelen met poppen en dansen,' antwoordt ze op de vraag wat ze het liefste doet op school.

Red een Kind blijft opkomen voor kinderen zoals Alafine. We vragen de Nederlandse overheid om kinderen met een beperking ook aandacht te geven in hun beleid richting ontwikkelingslanden. Daarom zijn we een petitie gestart! Help jij ook mee? Teken dan nu de petitie: Elk kind, ook met een beperking, heeft recht op onderwijs en zorg! Dank je wel!

Teken de petitie via de link naar de website
onderaan dit artikel.

Datum: 9 maart 2020
Auteur: Red een Kind - Alka Schuitema
Foto: Red een Kind
Website: http://www.christelijknieuws.nl/redeenkind.php

Dit artikel delen:

Meer nieuws: