MENU
Lokale jeugdwerkers laden zich op in het klooster

Lokale jeugdwerkers laden zich op in het klooster

04 maa

MissieNederland organiseert samen met de Wittenberg, Jeugdwerk.info en Zorg voor jongeren van 14 tot en met 16 april de eerste INNOV8-jeugdwerkersretraite. Deze retraite voor lokale jeugdwerkers in of om de kerk helpt hen om hun geestelijke batterij op te laden en vuurt de passie voor hun werk (weer) aan.

Martine Versteeg, relatiemanager Kerk & Jeugd ziet dat veel jeugdwerkers opgebrand raken in hun werk. Er liggen vaak hoge verwachtingen van de kerkelijke gemeente waar ze voor werken: jeugdwerkers als oplossing voor de leegloop van kerken. Het is bovendien een beroep waarin je vaak enigszins alleen staat als professional. We zien dan ook dat veel jeugdwerkers vastlopen en velen uiteindelijk uit het beroepsveld stappen. Toch geloof ik dat professionele jeugdwerkers een belangrijke rol hebben in het helpen van de lokale kerken om het evangelie door te geven aan de volgende generaties.

Rest & Refresh
In de driedaagse retraite met als thema Rest & Refresh gaan de deelnemers mee in de tijdengebeden van de leefgemeenschap van de Wittenberg in Zeist. Daarnaast zijn er diverse programmaonderdelen waarin oude rotten uit het jeugdwerkvak hun passie voor het vak delen. Zo deelt op dinsdagavond een panel van drie jeugdwerkers die samen al meer dan 60 jaar jeugdwerkervaring hebben hun kwetsbare momenten in het jeugdwerk.

Edward de Kam, directeur van Youth for Christ Europa, Midden Azi en Noord-Afrika, deelt vanuit zijn internationale blik wat hem en de vele jeugdwerkers die hij ontmoet inspireert voor dit werk. Verder zal er ruimte zijn voor persoonlijke coaching en ontspannen momenten met of zonder de andere deelnemers.

Tweede editie in de herfst
MissieNederland heeft de wens om twee keer per jaar samen met verschillende partners uit haar netwerk de jeugdwerkersretraite aan te bieden. Zo zal er in de herfst een vergelijkbare retraite volgen.

Datum: 4 maart 2020
Auteur: Missie Nederland - Jan Willem Janse
Foto: Henk-Jan Oudenampsen
Website: http://www.missienederland.nl

Dit artikel delen:

Meer nieuws:

Vakantie
15 mei

Vakantie meer

Beloning
28 apr

Beloning meer