MENU
Landbouwbedrijven in Israel verleggen de grenzen van innovatie en technologie

Landbouwbedrijven in Israel verleggen de grenzen van innovatie en technologie

13 maa

In een rapport gepubliceerd door Forbes over de top 50 bedrijven wereldwijd in de sectoren food & agrotechnologie, waren er 10 IsraŽlische bedrijven. Bedrijven die op deze lijst staan, worden gezien als 'uitzonderlijke bedrijven ... die de grenzen van innovatie en technologie verleggen'.

Forbes publiceerde onlangs een jaarverslag dat is samengesteld door SVG Ventures-THRIVE, waarin wordt samengevat wie zij denken dat zij de Top 50-bedrijven wereldwijd zijn in zowel de sectoren voedsel- en landbouwtechnologie. Je hebt het geraden! Niet alleen heeft een IsraŽlisch bedrijf de Top 50 bereikt, maar 10 verschillende IsraŽlische bedrijven zijn op de lijst gezet!

SVG Ventures-THRIVE is 'het toonaangevende innovatie-ecosysteem voor agrofood, bestaande uit topbedrijven in de landbouw, voedsel en technologie, universiteiten en investeerders.' Volgens THRIVE worden de bedrijven op de lijst 'gescout voor hun voorbeeldige leiderschapsteams, technologie en tractie en worden geselecteerd na maanden van grondig onderzoek door het SVG-THRIVE-team. Ē

10 bedrijven op de Top 50-lijst krijgen,
afkomstig uit een land dat bijna zo groot
is als New Jersey is een bijzondere prestatie.


Het maken van de Top 50-lijst, voor IsraŽlische techbedrijven, is echt geen verrassing, gezien de recente statistieken die aantonen dat ze nu in staat zijn om bijna 95% van de voedselbehoeften van hun land te leveren, en een zeer klein percentage uit andere landen importeren. 10 bedrijven op de Top 50-lijst krijgen, afkomstig uit een land dat bijna zo groot is als New Jersey is een bijzondere prestatie.

We noemen hieronder een ​paar van de IsraŽlische bedrijven die de prestigieuze lijst hebben gehaald. Elke beschrijving komt rechtstreeks van hun respectieve websites:

CropX: een boerderijbeheerbedrijf dat boerderijbeheer wil optimaliseren en automatiseren, met behulp van 's werelds meest schaalbare platform om gegevens van zowel boven- als ondergronds te integreren.

DouxMatok: Zelf geÔdentificeerd als een leider in gerichte levering van smaakingrediŽnten, zoals suiker en zout, waardoor gezondere consumptie van voedingsmiddelen mogelijk wordt zonder de smaak in het gedrang te brengen.

Hinoman: Hinoman kweekt, ontwikkelt en cultiveert Mankai ô Plant, de gepatenteerde voedingsrijke supergroente, gekweekt met behulp van duurzame hydrocultuur. Mankai ô Plant is het resultaat van een 8-jarige R & D-investering in het ontwikkelen van een duurzame, schaalbare teeltmethode voor het hele jaar door oogsten.

Tastewise: hiermee kan de consument voedseltrends in realtime AI ontdekken en marketing en productontwikkeling versnellen met de juiste gegevensgestuurde inzichten.

Future Meat Technologies: een kosteneffectieve oplossing voor de cellulaire landbouw bevorderen, die qua ontwerp schaalbaar en duurzaam is. Hun diervrij vlees doet geen afbreuk aan voedingswaarde, aroma of smaak. Met behulp van GGO-vrije dierencellen kunnen ze vlees produceren in bioreactoren in een lokale fabriek.
Andere bedrijven zoals InnovoPro, TIPA Corp, Infarm, Taranis en Prospera maakten ook deel uit van de lijst.

IsraŽlische bedrijven op het gebied van voedsel- en landbouwtechnologie haalden in 2019 bijna $ 700 miljoen op.
In een interview met Adrian Bridgwater, een senior medewerker voor Forbes, Jon Medved, vertelde de CEO van een in Jeruzalem gevestigd bedrijf hoe IsraŽl zo'n technologische krachtpatser wordt. Hij zei: ďWe hebben een lange traditie om vloeken in zegeningen te veranderen. We hebben geen enorme natuurlijke hulpbronnen, dus we hebben hard gewerkt om onze vaardigheden in het land te ontwikkelen. Ik wil de Joodse retoriek niet overdrijven, maar er is een bepaalde mentaliteit die neigt naar risicoacceptatie hier ... en mensen ontwikkelen dat al op jonge leeftijd. Naar mijn mening worden grote prestaties (in het leven - en in technologie) behaald door veel risico's te nemen, maar op een berekende manier met een gediversifieerde benadering van alles. Ē

Bovendien bereikte IsraŽl volgens
de jaarlijkse Bloomberg Innovation
Index in 2019 de zesde plaats op
het wereldplatform.


Afgezien van dit alles, toen de HEER 2500 jaar geleden door de profeet EzechiŽl sprak, beloofde hij niet alleen de Joden in hun land te herstellen, maar ook om ze meer te laten bloeien dan ooit tevoren, eenvoudig in een daad van Zijn genade:

EzechiŽl 36: 6-11
"Profeteer daarom over het land IsraŽl en zeg tegen de bergen, de heuvels, de rivieren en de valleien:" Zo zegt de Here God: "Zie, Ik heb gesproken in mijn jaloezie en mijn woede, want u hebt de schande van de naties. ' Daarom zegt de Heer God dus: ďIk heb mijn hand opgeheven in een eed dat de volken die rondom u zijn zeker hun eigen schande zullen dragen. Maar u, o bergen van IsraŽl, u zult uw takken afschieten en uw vrucht aan Mijn volk IsraŽl overgeven, want zij staan ​​op het punt te komen. Want waarlijk, ik ben voor u, en ik zal mij tot u wenden en u zult worden bewerkt en gezaaid. Ik zal mannen over u vermenigvuldigen, het hele huis van IsraŽl, alles; en de steden zullen bewoond worden en de ruÔnes herbouwd. Ik zal mens en dier op u vermenigvuldigen, en zij zullen toenemen en jong worden; Ik zal je bewoond maken zoals in vroegere tijden, en het zal beter voor je zijn dan in het begin. Dan zul je weten dat ik de Heer ben. '

Lees meer over dit onderwerp op de website van Amir Tsarfati: beholdisrael.org via de link onderaan dit item.

Amir Tsarfati
Amir Tsarfati werd geboren in IsraŽl en heeft daar het grootste deel van zijn leven gewoond. Sinds hij zijn verplichte dienst bij de Israelische Defensietroepen vervulde, is hij doorgegaan als majoor in de IDF Reserve. Amir is de afgelopen twintig jaar een gids in IsraŽl geweest en diende als chef-gids van Sar El Tours en CEO van Sar El Tours and Conferences. In 2001 werd hij oprichter en president van Behold Israel - een organisatie zonder winstoogmerk die wereldwijd realtime toegang biedt tot betrouwbare nieuwsbronnen en informatie over IsraŽl vanuit de krachtige context van bijbelse geschiedenis en profetie.

Amir is getrouwd met Miriam en samen hebben ze vier kinderen. Zijn huis kijkt uit over de vallei van Megiddo (Armageddon), wat een constante herinnering is aan de oproep die de Heer hem heeft opgelegd om vanuit de Bijbel te onderwijzen wat Gods plannen zijn voor het einde der tijden.

Datum: 13 maart 2020
Auteur: Amir Tsarfali - Behold Israel
Foto: © Henk-Jan Oudenampsen - Israel
Website: http://www.beholdisrael.org

Dit artikel delen:

Meer nieuws: