MENU
Baptisten en ABC Gemeenten lanceren online Kerkstream

Baptisten en ABC Gemeenten lanceren online Kerkstream

13 maa

AMSTERDAM – In het kader van coronavirus worden in heel Nederland veel kerkdiensten afgelast, omdat ook daar vaak meer dan honderd mensen bij elkaar komen. De kerkgenootschappen Unie van Baptistengemeenten en ABC Gemeenten lanceren vandaag de website www.Kerkstream.nl, waarop kerken hun live stream van de kerkdienst kunnen aanmelden. Doel is dat kerkgangers die nu hun eigen dienst niet kunnen bezoeken, toch een dienst in hun omgeving kunnen ‘bijwonen’.

“In tijden van crisis bieden kerken in Nederland kleine en grote verhalen van vertroosting en hoop op herstel”, zegt Marijn Vlasblom van de Unie van Baptistengemeenten. “Nu het voor grotere kerken niet meer mogelijk is om diensten te organiseren, bieden we graag een platform om hun livestreams te delen.”

Interkerkelijk
Een internationale crisis als deze overstijgt kerkelijke verschillen, aldus Vlasblom. Kerkstream.nl wil dan ook onderdak bieden aan allerlei christelijke kerken in Nederland: “Niet alleen baptisten- of CAMA-gemeenten kunnen van het platform gebruik maken, ook kerken uit andere stromingen zijn van harte welkom om dit te doen. Kerken die hun streaming op de website aanmelden, komen ook op een landkaart te staan. Zo kunnen volgers desgewenst een dienst in hun eigen omgeving zoeken.”

Korte diensten en even oefenen
De website geeft ook verschillende tips voor kerken die hun streaming aanbieden. “We wijzen er bijvoorbeeld op dat kerken rekening moeten houden met de privacywetgeving. Ook adviseren we om de online diensten niet te lang te maken. Sommige kerken hebben diensten van anderhalf uur, maar voor internet is dat eigenlijk te lang. Probeer het bij 45 minuten te houden. Ten slotte geven we ook nog de tip om dominees die tijdens de opname voor een lege zaal gaan preken dit eerst even oefenen.

De website Kerkstream.nl is inmiddels online en kerken kunnen de link naar hun livestream gaan invoeren. Voor meer informatie over beide kerkgenootschappen, zie www.baptisten.nl en www.abcgemeenten.nl.

Datum: 13 maart 2020
Auteur: Gerdien Karssen-de Zwart
Foto: © Toff fotografie - Tobias Huizing
Website: http://www.kerkstream.nl

Dit artikel delen:

Meer nieuws: