MENU
Leger des Heils voorbereid op corona-maatregelen

Leger des Heils voorbereid op corona-maatregelen

16 maa

Het Leger des Heils in Nederland zet - ook ten tijde van een coronacrisis - alles op alles om mensen die zorg en hulp nodig hebben, te ondersteunen. Het coronavirus zorgt in Nederland voor een ongewone situatie met bijzondere maatregelen. Er zullen ook creatieve en ad hoc maatregelen nodig kunnen zijn. Als Leger des Heils doen we er alles aan de zorg, toezicht en begeleiding voor onze deelnemers zo goed mogelijk te doen. We zijn dankbaar voor ieders inzet daarbij.

Onze medewerkers zijn beschikbaar voor mensen die een beroep doen op onze hulp, ondersteuning en toezicht. In geval van ziekte kan een collega de ondersteuning van diens deelnemers, waarnemen. Als de situatie zich aandient dat er door ziekte gaten in het rooster vallen, kunnen medewerkers van afdelingen die normaliter niet direct bij de zorg betrokken zijn, inspringen voor hand en spandiensten. Ditzelfde geldt voor vrijwilligers. Uiteraard kijken we hierbij goed naar de mogelijkheden en de kwaliteit van zorg. Dit kan per situatie verschillen.

Adviezen RIVM opvolgen
De adviezen van het RIVM gelden voor iedereen. We bespreken deze dan ook met de mensen die een beroep doen op onze zorg, toezicht en ondersteuning. In geval van een mogelijke besmetting nemen we contact op de plaatselijke GGD en spreken we met betrokkene door wat de beste manier van handelen is. Dat geldt ook als we ons zorgen maken over mensen die buiten slapen en/of in de laagdrempelige opvanglocaties.

Buurtwerk
De locaties voor buurtwerk van het Leger des Heils zijn gesloten voor publiek. Er worden geen gezamenlijke activiteiten meer georganiseerd. Wel vindt het Leger des Heils het belangrijk om contact te houden met de deelnemers aan de verschillende activiteiten. Daarvoor wordt gebruikgemaakt van (mobiele) telefonie en online mogelijkheden. Waar maaltijdprojecten niet door kunnen gaan, kijken we naar andere manieren om maaltijden aan te bieden (haal- of brengservice).

Datum: 16 maart 2020
Auteur: Leger des Heils
Foto: Henk-Jan Oudenampsen
Website: http://www.legerdesheils.nl

Dit artikel delen:

Meer nieuws: