MENU
World Vision: kwetsbare kinderen beschermen

World Vision: kwetsbare kinderen beschermen

23 maa

World Vision neemt wereldwijde noodmaatregelen om kinderen te beschermen tegen de impact van COVID-19 en hen en hun gemeenschappen te ondersteunen tijdens de crisis.

COVID-19 is een groot risico voor kwetsbare kinderen in ontwikkelingslanden. Andrew Morley, CEO van World Vision International, waarschuwt: "Laat de pandemieverklaring van de WHO een signaal voor ons zijn om deze uitdaging samen op te pakken. Hoewel de meeste landen en burgers zich vooral richten op hun eigen bescherming, mogen we de kinderen niet vergeten die in vluchtelingenkampen wonen of op andere plaatsen waar weinig artsen, verpleegkundigen en ziekenhuizen zijn. Veel kinderen in AziŽ zijn al getroffen doordat hun ouders hun inkomen zijn kwijtgeraakt, de scholen zijn gesloten en de gezondheidsstelsels onder druk staan. Naar hen moet onze eerste zorg uitgaan.Ē

World Vision werkt hard aan de distributie van beschermingsmiddelen en andere goederen in AziŽ, waar de virusuitbraak begon. Ook geven we gezondheidsadvies en psychosociale steun aan kinderen, hun verzorgers en gemeenschappen.

Daarnaast is er een Global Health Emergency Response voor deze pandemie gelanceerd, waarmee noodmaatregelen zijn genomen in 14 landen waar veel besmettingen zijn met het virus en waar World Vision ook kindsponsorprogrammaís heeft. Hier richten we ons op het voorkomen van overdracht, het ondersteunen van gezondheidsmaatregelen en het zorgen voor kinderen die door deze crisis kwetsbaar zijn geworden. We werken nauw samen met nationale en lokale overheden, ziekenhuizen, academische instellingen en lokale partners.

Bescherming sponsorkinderen
Onze bijzondere zorg en aandacht gaat uit naar de sponsorkinderen. Hiervoor treffen we de volgende maatregelen:

- Samen met lokale overheden treffen we voorbereidingen om zo snel mogelijk in actie te komen.
- We rusten personeel, vrijwilligers uit de gemeenschap en onze partners toe met de juiste COVID-19-preventie en passende toegang tot zorg en behandeling.
- We werken samen met lokale gezondheidsautoriteiten en gemeenschapsorganisaties om nauwkeurige informatie over COVID-19 te verspreiden onder gemeenschappen en families van gesponsorde kinderen.

Ervaring met virusuitbraken
Wereldwijd heeft World Vision veel ervaring en expertise in huis om gemeenschappen te helpen zich voor te bereiden en te reageren op virusuitbraken. We hebben ons ingezet om de verspreiding van Ebola in Afrika en Zika in Latijns-Amerika tegen te gaan en om duizenden gemeenschappen te informeren over basisgezondheidszorg en ziektebestrijding.

De reactie op het coronavirus vergt dezelfde ervaring. Een belangrijke aanpak voor World Vision over de hele wereld is om samen te werken met leiders die door de gemeenschap worden vertrouwd. Ons partnerschap met geloofs- en gemeenschapsleiders is van cruciaal belang omdat we zo de handen ineen slaan om de paraatheid, de gedragsverandering en de bescherming van kinderen en andere kwetsbare leden van de gemeenschap te versterken.

We nemen de oproep van de Wereldgezondheidsorganisatie ter harte om elkaar te steunen bij deze wereldwijde uitdaging.

Datum: 23 maart 2020
Auteur: World Vision
Foto: © Christelijk Nieuws
Website: http://www.worldvision.nl

Dit artikel delen:

Meer nieuws: