MENU
Geniet van de meeslepende muziek van Redeemed

Geniet van de meeslepende muziek van Redeemed

24 maa

Vandaag, 24 maart, brengt Redeemed een live sessie uit, opgenomen vanuit een sfeervolle boshut. 'In het licht van het virus dat ons bezighoudt, komen we jullie graag tegemoet met een aantal liedjes vanuit hier'.
Redeemed speelt akoestische, minimalistische versies van een aantal van zijn liedjes, deels bedoeld om de luisteraar tegemoet te komen omdat een aantal van Redeemed's shows zijn gecanceld. Naast de rustgevende muziek, nodigt Redeemed de luisteraar wel uit deze tijd juist ook te zien als een tijd van heroverweging, reflectie en overdenking.

Geniet van dit ruime kwartier gevuld met meeslepende melodieŽn. Of in Redeemeds woorden: "Take care, stay safe, we love you".

Singer-songwriter Marijn te Flierhaar timmert als Redeemed aan de weg. Redeemed is als een vreemde eend in de bijt, de luisteraars zouden de liedjes niet direct plaatsen in een rijtje namen vanuit het worship-circuit. De teksten kenmerken zich niet alleen als lofprijs of feel-good, maar brengen twijfel, verlangen en een zoektocht naar begrip aan het licht.

Al jaren schreef Marijn liedjes als uitlaatklep voor zijn emoties en vragen. Het doet denken aan het lezen van iemands dagboek. Op het moment dat de jonge singer-songwriter merkte dat mensen geraakt werden of zich herkende in de teksten, besloot Marijn zijn verhalen tentoon te stellen door de muziek te verspreiden.

Begin 2018 bracht Redeemed zijn eerste album 'The Healing Streams' uit, de hit-single 'Springs of Joy' werd snel opgepikt door een Brits YouTube-kanaal genaamd 'The Good Christian Music Blog', tot op de dag van vandaag wordt de muziek van Redeemed wereldwijd, in het bijzonder in de VS en BraziliŽ, per maand door zo'n 15.000 verschillende luisteraars beluisterd.

Met het oog op pracht en mysterie spreekt Redeemed een doelgroep ook buiten de christelijke wereld aan. De interpretatie van de kwetsbare teksten van Redeemed is volledig aan de luisteraar, er wordt niets opgelegd aan betekenis. Hiermee hoopt Redeemed nieuwsgierigheid te creŽren, door ten alle tijden authentiek en eerlijk te zijn. Door verwondering en echtheid een brug te slaan tussen verschillende (geloofs-)werelden in een tijd waar verdeeldheid orde van de dag is.

Datum: 24 maart 2020
Auteur: Redeemed - Job Zijlstra
Foto: Redeemed
Website: http://www.redeemed.band

Dit artikel delen:

Gerelateerde artikelen:

9 juli 2019 Redeemed: een expositie van de eerlijke christen

Meer nieuws: