Sluiten kolencentrales nu is onwijs

De SGP zet stevige vraagtekens bij de aankondiging van het kabinet dat het de Nederlandse kolencentrales op dit moment verder de duimschroeven wil gaan aandraaien. SGP-kamerlid Stoffer is hier erg kritisch over. Niet alleen de inhoud van het aangekondigde besluit is discutabel, maar de timing juist nu zoveel bedrijven in de grootst mogelijke problemen zitten zit hem dwars.

Eerder liet het kabinet nog weten vanwege de coronacrisis even pas op de plaats te maken op dit punt. SGP-kamerlid Stoffer vindt die draai om de kolencentrale alsnog aan te pakken onverstandig: “Als we dat nu alsnog door gaan zetten, gaat dat een hele hoop geld kosten. Ik vind dat we dat geld op dit moment echt wel beter kunnen gebruiken, zeker omdat het sluiten van onze centrales nu nauwelijks zoden aan de dijk zet. Bovendien is de kans groot dat er banen verloren gaan. Dat moet je in deze crisistijd niet willen.”

Het SGP-kamerlid wijst erop dat de winst het afbouwen van de verwachte CO2-reductie op Europees niveau gering is door het waterbedeffect en het emissiehandelssysteem, waar nog bij komt dat door de coronacrisis de uitstoot van CO2 sowieso al daalt. “Ik vind het nogal wat om in een tijd waarin vrijwel alle bedrijven in zwaar weer zitten, kolencentrales de duimschroeven aan te draaien, en ook nog eens als daar nauwelijks winst van te verwachten is. Dat is niet wijs.”

SGP – Chris Stoffer
© Henk-Jan Oudenampsen
03-04-2020
Samenleving
https://www.sgp.nl

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies