Coronacrisis herinnert aan kwetsbaarheid van vrijheid

Verhalen van veteranen. Wat minister van Defensie Ank Bijleveld-Schouten betreft zijn ze de moeite waard. “Die verhalen moeten we blijven vertellen, ook in deze moeilijke tijd”, vindt ze. “Onze vrijheid is kwetsbaar. Daar worden we door de coronacrisis weer aan herinnerd. Omdat we niet bij elkaar kunnen komen om te herdenken dat Nederland 75 jaar geleden is bevrijd.”

De minister noemt het absoluut verstandig dat de evenementen zijn afgelast, “maar”, zegt ze, “het voelt niet goed om helemaal niet stil te staan bij wat er toen is gebeurd.”

In een vrijheidsvlog vertelt ze daarom wat vrijheid voor haar persoonlijk betekent en wat haar opa deed. Dat niet alleen hij, maar nog vele duizenden andere dienstplichtigen en militairen deden wat hun land van hen vroeg.

“En ook nu staan we paraat om te helpen, als ons land dat nodig heeft”, zegt Bijleveld in haar digitale boodschap. “Ik zie het in de ziekenhuizen. In de scholen. En in de verpleegtehuizen. Als het er op aan komt, zijn we er voor elkaar. Dat moet ook, want onze vrijheid is kwetsbaar. Dat zijn we door deze crisis weer gaan beseffen.”

Bijleveld geeft het stokje door aan voorzitter 4 en 5 mei Comité Gerdi Verbeet. Zij krijgt daarmee het verzoek de volgende vrijheidsvlog te maken. Doel is zoveel mogelijk verhalen te delen.

Defensie
Defensie
06-04-2020
Samenleving
https://www.defensie.nl

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies