MENU
HOE maakt 50000 euro vrij voor diaconale noodhulp in Oost-Europa

HOE maakt 50000 euro vrij voor diaconale noodhulp in Oost-Europa

07 apr

VIDEO - Stichting HOE (Hulp Oost-Europa) in Barneveld heeft 50.000 euro beschikbaar gesteld voor hulp aan mensen in Oost-Europa de getroffen zijn door de gevolgen van het coronavirus.
Bureaumanager Allard Selles: “Met name uit Roemenië en Servië krijgen we berichten dat er acute problemen voordoen bij Roma. Deze mensen hebben geen sociaal vangnet en als er geen werk is, kunnen ze ook niet voorzien in hun dagelijkse levensbehoefte. Niet alleen Roma, maar ook andere arme mensen kloppen bij onze contactpersonen aan voor hulp.”

De calamiteitencommissie van stichting HOE heeft gisteren besloten geld vrij te maken om directe noodhulp te kunnen verlenen via de contactpersonen van HOE. “Vorige week is er geïnventariseerd waaraan behoefte is. Met name is er geld nodig om voedsel, drinken en medicijnen te kopen voor arme mensen. Nog deze week ontvangen onze contactpersonen geld om mensen te helpen.”

Stichting HOE bezint zich op mogelijkheden om de verwachte nood de komende maanden te lenigen. “Wat de gevolgen over een paar maanden zijn, weten we niet, maar we monitoren de ontwikkelingen in ons werkgebied. In ieder geval vragen we uw gebed,” aldus de bureaumanager.

Datum: 7 april 2020
Auteur: Stichting HOE
Foto: Stichting HOE
Website: http://www.stichtinghoe.nl

Dit artikel delen:

Meer nieuws: