MENU
HVC voedselhulpactie uitgebreid naar India en Bangladesh

HVC voedselhulpactie uitgebreid naar India en Bangladesh

02 apr

HVC meldt in haar nieuwsbrief: Een paar dagen na onze oproep konden de eerste teams in Pakistan op pad om voedselpakketten te bezorgen. Dankzij uw giften hebben inmiddels enkele honderden gezinnen een voedselpakket gekregen, waarmee ze een maand vooruit kunnen.

Pakistaanse christenen achtergesteld
Sinds halverwege maart is Pakistan in lockdown. De hulp die de Pakistaanse overheid heeft toegezegd, is nog niet van start gegaan. De hulp van lokale initiatieven komt niet aan bij christenen. Zij moeten achter in de rij aansluiten. Al bij eerdere grotere rampen kregen christenen ook niet de juiste zorg.

Strenge lockdown en vrijwel geen voorzieningen
Ook Bangladesh en India zijn in volledige lockdown. Niemand mag meer de deur uit. De politie in India handhaaft streng en slaat met stokken mensen hun huis weer in. Iedereen is bang, voor het gebrek aan inkomen, voor de honger, voor het aantal zieken dat niet geholpen kan worden. Voor miljoenen mensen zijn er geen voorzieningen. Mensen in de sloppenwijken en daklozen zijn weerloos tegen het virus.

Uitdelen via kerken en evangelisten
HVC verspreidt de voedselpakketten via lokale organisaties, evangelisten en kerken. Evangelisten onderwijzen de allerarmsten in hoe ze zich kunnen beschermen tegen het coronavirus. De Indiase evangelist Pulipati (foto) deelt in sloppenwijken deelt mondkapjes en desinfecterende handgel uit. Deze hulp kan hij bieden dankzij de Nederlandse vrijwilligers van HVC-werkgroep 'Living Bread'.

Groeiende behoefte aan hulp tijdens coronacrisis
Het coronavirus leidt tot een wereldwijde crisis. De komende tijd zal de nood in tientallen landen groeien. Zo wordt in het bergland Nepal het voedseltekort steeds nijpender, doordat het de grenzen met het buitenland heeft afgesloten. De evangelisten in de sloppenwijken van Rio de Janeiro in BraziliŽ starten een hulpactie om de allerarmsten te helpen.

Wij zoeken continu naar mogelijkheden om de meest doeltreffende hulp te bieden. Uw gift hiervoor blijft nodig.

U kunt al een voedselpakket laten uitdelen voor Ä 45,-. Elk bedrag is welkom!
Helpt u een gezin tijdens de coronacrisis?

Datum: 2 april 2020
Auteur: HCV - Hulpmail
Foto: HCV
Website: http://www.stichtinghvc.nl

Dit artikel delen:

Meer nieuws: