MENU
Militairen helpen bij de bevoorrading van voedselbanken

Militairen helpen bij de bevoorrading van voedselbanken

16 apr

Defensie ondersteunde de civiele autoriteiten volop in de strijd tegen het coronavirus. Militairen brachten de bevoorrading van zo’n 50 voedselbanken en uitgiftepunten in de regio’s Amsterdam, Haaglanden en Tilburg weer op gang. Dat gebeurde door in de 3 distributiecentra te helpen bij de herverdeling van bulkverpakkingen.

De militairen ervaren het als dankbaar werk. “Ze zijn zeer blij iets te kunnen doen voor de minderbedeelde medemens”, liet projectleider majoor Armand Soeleman weten. Ook is de voedselbank tevreden met de militaire hulp, zo hoorde de majoor bij het distributiecentrum van de Voedselbank Haaglanden.

In heel Nederland helpen ongeveer 400 militairen bij de bestrijding van de coronacrisis. Het gaat voornamelijk om militaire artsen en verpleegkundigen in civiele ziekenhuizen. Daarnaast zijn er militairen ingezet voor planningsactiviteiten, de opvang van vreemdelingen, en het geven van adviezen. Denk daarbij aan het opzetten van zorghotels. Verder adviseren militairen bij verschillende ministeries met hun kennis en kunde van het opereren in tijden van crisis.

Datum: 16 april 2020
Auteur: Defensie
Foto: Defensie
Website: http://www.defensie.nl

Dit artikel delen:

Meer nieuws: