MENU
Reveilweken afgelast

Reveilweken afgelast

24 apr

Een leeg conferentieterrein Pagedal in Stadskanaal. De Reveilweken 2020 gaan niet door. Bestuur en directie van de Stichting Near East Ministry hebben dit besluit genomen vanwege het verbod op evenementen tot 1 september dat de regering heeft afgekondigd.

Met enthousiasme en vreugde is gewerkt aan het nieuwe thema ‘Niets boven Jezus’ voor de vier Reveilweken in 2020. Maar de laatste weken kwam de vraag op hoe verantwoord het is om deze gezinsconferenties door te laten gaan. Met het verbod op evenementen is er nu duidelijkheid.

“Het is wel een teleurstelling dat de Reveilweken niet kunnen doorgaan”, aldus Hester Zoutman, coördinator Reveilweken bij de NEM. “We weten dat iedereen, maar vooral kinderen en tieners uitzien naar deze weken. Deze zomer zou het al het 56e achtereenvolgende jaar zijn dat de NEM de Reveilweken organiseert. Jammer dat deze reeks nu onderbroken wordt.”

2.000 deelnemers
Dit jaar worden zo’n 2.000 deelnemers aan de 4 Reveilweken verwacht. De ‘grote’ Reveilweek zou dit jaar voor het eerst in Stadskanaal op Pagedal worden gehouden. De overige Reveilweken worden op het terrein van de Near East Ministry (NEM) in Voorthuizen gehouden.

Financiële tegenvaller
Het niet doorgaan van de Reveilweken betekent voor de NEM een financiële tegenvaller van zo’n 110.000 euro. Toch zal de NEM alle deelnemers alle reeds betaalde deelnemersgelden terugstorten. Wel wordt aan de deelnemers gevraagd om een gift. Ook zal de NEM de komende maanden acties ondernemen om extra fondsen te werven, zodat de Reveilweken volgend jaar wel door kunnen gaan. De NEM vertrouwt erop dat ook nu onze hemelse Vader hierin zal voorzien.

Contact houden
De Reveilweken zijn uniek door de ontmoeting in de kleine groepen. Veel deelnemers zullen dat het meeste missen. De NEM gaat daarom deze zomer op een alternatieve manier verbinding zoeken met de verschillende doelgroepen: kinderen, tieners, jong-volwassenen en volwassenen. Volg de aankondigingen op de website www.neareastministry.nl.

Reveilweken van 2021
De voorbereidingen voor de Reveilweken in 2021 zijn al begonnen. De data voor 2021 zijn al bekend. De miniReveilweek is van 12 t/m 16 mei 2021 (Hemelvaart). Reveilweek 1 in Stadskanaal is van 24 t/m 30 juli 2021. De twee Reveilweken in Voorthuizen zijn van 31 juli t/m 6 augustus en van 7 t/m 13 augustus 2021.

Datum: 24 april 2020
Auteur: Near East Ministry - Jairo Pijnacker Hordijk
Foto: Near East Ministry
Website: http://www.neareastministry.nl

Dit artikel delen:

Meer nieuws: