MENU
Kerkenhelpenkerken start corona noodhulpactie

Kerkenhelpenkerken start corona noodhulpactie

28 apr

Kerkenhelpenkerken.nl, het noodhulpinitiatief van de GZB, de Christelijke Gereformeerde Kerken (CGK) en Verre Naasten start op verzoek van lokale kerken en partnerorganisaties een corona-noodhulpactie. “Deze actie is een logische reactie op de wereldwijde coronacrisis”, verklaart Klaas Harink, directeur van Verre Naasten.

“Het coronavirus heeft grote impact op de levens van miljoenen mensen. Voor de inwoners van allerlei landen in Afrika, Azië en Zuid-Amerika is dit virus een regelrechte ramp. Niet alleen dreigt de angst om ziek te worden zonder toegang tot goede medische zorg, ook betekent een lockdown voor heel veel mensen: geen inkomsten en dus geen eten.”

Grote nood
De GZB, CGK en Verre Naasten ontvingen de afgelopen weken tientallen steunverzoeken van lokale kerken en christelijke organisaties die diaconale noodhulp willen bieden. Gewoon in hun eigen omgeving: hun dorp of gemeenschap, waar zij de mensen kennen en weten waar noden zijn. “Maar omdat de financiële middelen van veel van onze partners beperkt zijn, hebben zij onze ondersteuning nodig”, legt Harink uit. “Via het noodhulpplatform Kerkenhelpenkerken.nl willen wij deze steun graag bieden. Samen willen we iets doen aan de grote nood die door de coronacrisis op allerlei terreinen ontstaat.”

Voorzien in basisbehoeften
De diaconale noodhulpactie wil allereerst voorzien in basisbehoeften, bijvoorbeeld in gezinnen die door lockdowns zonder geld en voedsel zitten. Allerlei lokale kerken delen al zakken rijst uit, of (voedsel)pakketten met bijvoorbeeld linzen, sojabonen, olie, zout en zeep. Andere partners richten zich op het bestrijden van het coronavirus, via ondersteuning en advies op het gebied van hygiëne en gezondheid. Ook zijn er kerken en organisaties die het gemis aan goede medische zorg in hun regio enigszins proberen op te vangen. Ze proberen te voorzien in mondmaskers, handschoenen en zuurstofflessen, zodat in gebieden zonder dokterspost of ziekenhuis - of waar het klinieken ontbreekt aan deze beschermende middelen - toch verzorging van coronapatiënten mogelijk is.

Jezus’ licht laten schijnen
Wilt u meehelpen? Maak dan uw gift over via de website: Kerkenhelpenkerken.nl. “Het gaat om noodhulp die levensreddend kan zijn”, benadrukt Harink. “We willen lokale kerken helpen om van grote waarde te zijn voor hun gemeenschap, door diaconale hulp te bieden op het gebied van levensonderhoud, hygiëne en gezondheid. Uiteraard richten de kerken zich niet alleen op mensen binnen hun kerkelijke kring, maar op hun hele gemeenschap. Dat ondersteunen wij graag. Samen kunnen wij zo Jezus’ licht laten schijnen in zwaar getroffen regio’s.

Kerkenhelpenkerken.nl is een initiatief van de Gereformeerde Zendingsbond (GZB), het diaconaat van de Christelijke Gereformeerde Kerken (GGK) en Verre Naasten. Samen helpen we partnerkerken in noodgebieden om hulp te verlenen. Door directe samenwerking met lokale kerken en christelijke organisaties, is het mogelijk om snel en efficiënt de juiste hulp te bieden. De lokale kerken kennen de mensen in hun omgeving en weten waar de grootste nood is.

Datum: 28 april 2020
Auteur: Verre Naasten - Gertjan Bijzet
Foto: Verre Naasten
Website: http://www.kerkenhelpenkerken.nl

Dit artikel delen:

Meer nieuws: