MENU
Livestream Loofhuttenfeest met Oscar Lohuis

Livestream Loofhuttenfeest met Oscar Lohuis

05 mei

Baptistengemeente Katwijk organiseert dit seizoen een serie over de Bijbelse Feesten. Zondagavond 10 mei is de laatste van de serie die gaat over het Loofhuttenfeest. In verband met het Coronavirus geen bijeenkomst in TriPodia maar als livestream via youtube. Muzikale invulling wordt ook dit keer weer verzorgd door de band Mission Grace.

Het Loofhuttenfeest (of Soekot) is een van oorsprong joods feest. Er wordt herdacht dat de Israëlieten veertig jaar lang in de Sinaiwoestijn onder de bescherming van God rondtrokken, waarbij ze verbleven in tenten of hutten. Deze rondzwerving lag tussen de uittocht uit Egypte die met Pesach wordt gevierd en de intocht in het Beloofde Land. Daarnaast is Soekot ook een oogstfeest om te vieren dat de laatste oogst voor de winter is binnengehaald.

Voorganger Jaap Ketelaar van de Baptistengemeente is enthousiast over de serie Bijbelse feesten. “We hebben als gemeente het jaarthema ‘Vier het Leven’. Dan denk je ook na hoe er in de tijd van de Bijbel feesten gevierd werden.” Ketelaar is zich bewust van het feit dat christenen op dit terrein door kunnen schieten naar verschillende kanten. “Wij willen als gemeente op een gebalanceerde, laagdrempelige manier nadenken over de betekenis van de Bijbelse feesten van toen, maar ook kijken op welke manier het verwijst naar de Here Jezus en in hoeverre de feesten ook verwijzen naar de toekomst.”

Tijdens de afgelopen keren wisselden de sprekers Oscar Lohuis en Michael en Carla Wittocx elkaar af. De laatste avond over het Loofhuttenfeest wordt inhoudelijk ingevuld door Oscar Lohuis. De spreker die verbonden is aan Christenen voor Israël, is ook auteur van het onlangs verschenen boek ‘Zegen door Israël’. De gospelband Mission Grace verzorgt de muzikale invulling. De gebruikelijke hapjes kunnen dit keer helaas niet geproefd worden, maar wel wordt er via de livestream informatie verstrekt over hapjes die passen bij het Loofhuttenfeest.

De livestream begint zondagavond 10 mei om 19.00 uur en is te zien via het Youtube-kanaal van de Baptistengemeente of via de website www.kerkdichtbij.nl

Datum: 5 mei 2020
Auteur: Corne Houwaard
Website: http://www.kerkdichtbij.nl

Dit artikel delen:

Meer nieuws: