MENU
Rob Favier opnieuw getroffen door hartinfarct

Rob Favier opnieuw getroffen door hartinfarct

07 mei

Rob Favier: Blij dat ik dit bericht zelf kan schrijven. Ik ben zondagmiddag tijdens het wielrennen bewusteloos geraakt en wakker geworden op straat. Gebroken schoudertop en gebroken rib. Maar het echte vervelende is dat het is veroorzaakt door een hartinfarct. Helaas weer dus.

Ik heb er alles aan gedaan om dit te voorkomen maar het is gewoon genetisch. Ik ben nu in het ziekenhuis in Gorinchem en de komende dagen hoor ik wat ze gaan doen. Hoop, wanhoop, huilen en goede moed zijn de woorden van dit moment. Ik hoop en bid dat ik nog een poosje bij jullie mag blijven. En ik heb al zoveel lieve woorden gekregen: bedankt daarvoor!

En wat de vrolijke vlogs betreft: die zet ik al voor een hele week klaar dus daarom verschijnen ze nu toch. Maar na vrijdag dus even niet meer. Dan moet je zelf maar zorgen dat je vrolijk blijft!
Om de stemming er een beetje in te houden in deze bizarre tijd van crisis, maakte Rob Favier vanaf 14 april elke werkdag een vlog. Als je je (gratis) abonneert op zijn YouTube kanaal, blijf je op de hoogte.
De vlogs bestaan uit wat inleidende opmerkingen over de actuele situatie en daarna leest hij een column voor. Deze zijn vrijwel allemaal geschreven voor het Friesch Dagblad en belichten het kerkelijk gebeuren met een knipoog. Sommige zijn om te schateren en andere om te glimlachen. Maar wie weet, geven ze even wat ontspanning aan iedereen die het zwaar heeft omdat hij of zij bijvoorbeeld gedwongen thuis zit en naast het werk ook nog de kinderen les moet geven. Of aan die ouderen die nu opeens niet meer kunnen genieten van een gezellige visite. En ga zo nog maar even door. We worden allemaal op een of andere manier geraakt door wat er nu gebeurt. En somberen helpt niet om op de been te blijven. Positiviteit en humor wel!

Over Rob
Zoals velen ontdekt hebben, is Rob Favier een veelzijdig artiest. Zingen, (s)preken, entertainen, schrijven en dichten is wat hij doet. Favier die al op jonge leeftijd bezig was met muziek, trok als achttienjarige door Europa met een full-time band. Hierna begon hij aan de studie theologie die hij met succes afrondde. Inmiddels is hij vele jaren actief als christelijk podiumartiest. Samen met zijn vrouw Els besloot hij zich in te zetten om het Goede Nieuws van God te delen op vele manieren. Rob als de man op de voorgrond, Els als de vrouw op de achtergrond. Els heeft een studie gedaan aan de Pabo en is naast de samenwerking met Rob ook docente op een basisschool.

Rob Favier staat bekend om zijn unieke en eigenzinnige manier van optreden: een mengeling van liedjes en verhalen, waarbij hij zijn publiek op humoristische wijze confronteert met zijn kijk op God, zichzelf en de mensen om hem heen. Zijn muziekstijl laat zich niet gemakkelijk omschrijven. Het repertoire varieert van pop tot luisterliedjes tot cabaret of iets daar tussenin. Faviers – uitsluitend Nederlandse – teksten worden geprezen om hun poëtische zeggingskracht en taalkundige spitsvondigheid. Humor en kwetsbaarheid zijn terugkerende thema’s in zijn werk. En juist die combinatie maakt dat er iets ontstaat als hij een optreden geeft. Rob Favier is authentiek, wordt persoonlijk en weet hierdoor altijd verbinding te maken met zijn publiek.

Datum: 7 mei 2020
Auteur: Redactie christelijknieuws
Foto: © Henk-Jan Oudenampsen
Website: http://www.robfavier.nl

Dit artikel delen:

Meer nieuws: