MENU
ChristenUnie: kabinet moet opkomen voor kapitaalintensieve familiebedrijven

ChristenUnie: kabinet moet opkomen voor kapitaalintensieve familiebedrijven

07 mei

De ChristenUnie roept het kabinet op om met een regeling te komen waarbij, naast loonkosten, ook andere vaste bedrijfskosten worden vergoed. Veel van de grotere familiebedrijven in bijvoorbeeld de maakindustrie, tuinbouw en horeca dreigen namelijk diep in de problemen te raken. Deze bedrijven zijn kapitaalintensief en lopen veel omzet mis, maar profiteren amper van de door het kabinet opgetuigde regelingen.

Loonkosten worden door de overheid vergoed, maar voor andere vaste kosten is namelijk niets geregeld. Vandaag zal er hierover een motie door ChristenUnie en CDA worden ingediend. De motie kan op een meerderheid rekenen.

Tweede Kamerlid Eppo Bruins: “Terecht kwam de overheid met een regeling waarbij de loonkosten van ondernemers grotendeels worden vergoed. Veel ondernemingen, vaak familiebedrijven, vallen echter grotendeels buiten de boot. Zij hebben te maken met andere vaste kosten, zoals de huur van een pand of aan leasecontracten voor voertuigen en machines. Die kosten lopen gewoon door. De omzet van de bedrijven is bijna helemaal weggevallen en daardoor staat het water hun nu aan de lippen.

Ik wil dat het kabinet onderzoekt hoe vanaf 1 juni, ook die bedrijven kunnen worden geholpen met een regeling waarbij, naast loonkosten, andere vaste kosten worden vergoed. Een dergelijke regeling zal ook die zwaar getroffen ondernemers helpen hun hoofd boven water te houden in deze moeilijke tijd.”

Datum: 7 mei 2020
Auteur: Christenunie - Jeroen Troost
Foto: © Henk-Jan Oudenampsen
Website: http://www.christenunie.nl

Dit artikel delen:

Meer nieuws: