MENU
Digitale Pinksterconferentie 2020: Samen kerk samen sterk

Digitale Pinksterconferentie 2020: Samen kerk samen sterk

08 mei

Ondanks dat de Pinksterconferentie van Opwekking niet door mag gaan in de polder, kan samen Pinksteren vieren toch wèl! Stichting Opwekking heeft samen met een groot aantal partners de handen ineengeslagen om een digitale Pinksterconferentie te organiseren onder het thema 'Samen kerk, samen sterk'.

Diverse organisaties, waaronder Opwekking, MissieNederland, Evangelisch Werkverband, media zoals Groot Nieuws Radio, Family 7, de EO, het Nederlands Dagblad en diverse kerkgenootschappen, waaronder de Protestantse Kerk en de Verenigde Pinkster- en Evangeliegemeenten, delen een gezamenlijk verlangen: om juist in deze tijd door samen op te trekken, kerken en gelovigen bij elkaar te brengen om Pinksteren te vieren, en van daaruit, vervuld met de Heilige Geest, opnieuw onze plek in te nemen in de samenleving. De opzet van de conferentie is om via verschillende digitale kanalen en de NPO programma's aan te bieden die een zo breed mogelijke groep aanspreekt. Daarbij ligt de focus op de boodschap van Pinksteren en de eenheid van de kerk.

De diverse teams die ieder jaar tijdens de Pinksterconferentie verantwoordelijk zijn voor de programma's voor kinderen, tieners, jongeren en de bijzondere mensen zijn volop bezig met de voorbereidingen voor een digitaal programma. En er staat ook een unieke, digitale Sing-in gepland. Ook de mediaorganisaties en anders partners bereiden programma’s voor die tijdens het weekend te bekijken en te beluisteren zullen zijn. Het wordt een afwisselend programma: naast diensten, seminars en tafelgesprekken is er ook ruim aandacht voor muziek.

Op dit moment zijn de exacte tijden en programmering nog niet bekend. Meer informatie verschijnt binnenkort op www.samenkerksamensterk.nl en via de kanalen van Opwekking en de partners. Houd in ieder geval alvast het pinksterweekend vrij om samen met christenen uit het hele land online Pinksteren te vieren!

Ruben Flach, directeur Stichting Opwekking: “Toen net bekend was dat de Pinksterconferentie niet doorging, zei ik in een interview met het ND dat ik droomde van een grote digitale Pinksterconferentie. Hoe bijzonder is het dan, dat die droom werkelijkheid wordt! Als Opwekking is het onze roeping en ons verlangen om de kerk te dienen, en de Pinksterconferentie is bij uitstek een plek waar christenen uit de breedte van de kerk elkaar ontmoeten, opgebouwd worden en dan naar hun eigen plek en kerk teruggaan om Christus daar zichtbaar te maken. Ik ben dankbaar dat we met zoveel organisaties samen deze digitale Pinksterconferentie kunnen organiseren. Ook dat toont voor mij aan dat we als kerk samen sterk zijn!”

Datum: 8 mei 2020
Auteur: Opwekking
Foto: © Henk-Jan Oudenampsen
Website: http://www.opwekking.nl

Dit artikel delen:

Meer nieuws: