MENU
Leiding en bescherming

Leiding en bescherming

10 mei

We kennen allemaal wel van die dagen waarop we het gevoel hebben dat God ons heeft verlaten, wanneer het lijkt alsof de vijand wint en wij verliezen. Op zo’n dag bad de psalmist: ‘Zend Uw licht en Uw waarheid!’ (Psalm 43:3). Deze woorden geven uiting aan de diepe wens van de psalmist om de wil van God te kennen en te doen. Hij had het niet gemakkelijk op dat moment.

Ik houd van de woorden licht en waarheid. We leven in een wereld die verstikt wordt door morele en geestelijke duisternis. ‘Ieder die kwaad doet, haat het licht en komt niet tot het licht’ (Joh. 3:20). Onze wereld is niet alleen duister, maar ook misleid. Mensen houden van leugens en geloven ze graag. Mark Twain zei ooit: ‘Een leugen kan rond de wereld reizen terwijl de waarheid nog bezig is haar schoenen aan te trekken!’ Maar wij hebben Gods waarheid die ons leidt en beschermt. We moeten bidden: ‘Zend Uw licht en Uw waarheid!’

Waar vinden we Gods licht en waarheid? In Zijn Woord. ‘Uw woord is een lamp voor mijn voet en een licht op mijn pad’ (Ps. 119:105). Gods Woord is de waarheid. ‘Heilig hen door Uw waarheid; Uw woord is de waarheid,’ zei de Heere Jezus (Joh. 17:17). Het Woord van God leidt Zijn kinderen op het pad dat Hij heeft gekozen. En dat pad leidt uiteindelijk naar Hem. ‘Laten die [Uw licht en Uw waarheid] mij leiden, mij brengen tot Uw heilige berg en tot Uw woningen’ (vs. 3). De psalmist heeft het over de plaats van de tabernakel, het huis van God. Wanneer wij ons binnen de wil van God bevinden, is het alsof wij verblijven in Zijn huis.

Je leeft in een duistere en misleide wereld. Maar God heeft beloofd je te leiden en te beschermen door Zijn Woord. De Bijbel is een geestelijke schat, en zonder de Bijbel zou je al snel de weg kwijtraken en kwetsbaar worden. Voed jij je dagelijks met de waarheid van Gods Woord? Als dat niet zo is, begin er dan mee om dagelijks de Schrift te overdenken.

Foto: Ondergrondse gangen onder de Westelijke Muur in Jeruzalem. Deze tunnels zijn meer dan 450 meter lang. Ze bevatten vele bogen en trappen die de oude stad verbinden met de Tempelberg.

Warren Wiersbe
Dr. Warren W. Wiersbe is een internationaal bekend Bijbelleraar en een voormalig voorganger van de Moody Church in Chicago. Hij is tien jaar verbonden geweest aan het radiowerk vanBack to the Bible, eerst als Bijbelleraar en later als algemeen directeur. Dr. Wiersbe heeft meer dan 160 boeken geschreven. Hij en zijn vrouw Betty wonen in Lincoln, Nebraska, USA.

Met vriendelijke toestemming overgenomen uit:

365 dagen Leven uit de Psalmen - Dagboek - Een bron van inspiratie, troost en kracht, Warren W. Wiersbe, paperback, 368 pag., € 19,95, ISBN 978-94-9223-416-2, uitgave van Grace Publishing House

Datum: 10 mei 2020
Auteur: Warren Wiersbe
Foto: © Henk-Jan Oudenampsen
Copyright: © Grace Publishing House
Website: http://www.gracepublishinghouse.nl

Dit artikel delen:

Gerelateerde artikelen:

9 augustus 2020 Wie regeert de wereld
6 augustus 2020 Stewardess Monica Masi trouwde haar ex-man
2 augustus 2020 Hoe nabij is God
26 juli 2020 Weglopen
19 juli 2020 De leiding van God

Meer nieuws:

Weglopen
26 jul

Weglopen meer