MENU
Speciale Nederland Zingt voor het hele gezin

Speciale Nederland Zingt voor het hele gezin

15 mei

Het EO-programma ‘Nederland Zingt Dichtbij’ maakt komende zondag een unieke aflevering voor het hele gezin. In de aflevering klinken liederen voor jong en oud. Daarnaast maakt de kijker kennis met Erik Posthouwer. Sinds de uitbraak van het coronavirus in Nederland verzorgt hij online dagopeningen voor kinderen, waarmee ze op een laagdrempelige manier de dag met geloof kunnen beginnen. “In elke crisis ligt ook een kans. Deze kans heb ik gekregen.”

In zijn dagopeningen vertelt Erik aan de hand van gewone voorwerpen, zoals een tandenstoker en een muizenval, iets over God en Jezus. Erik stond tien jaar lang voor de klas, maar werkt sinds 2012 als kerkelijk werker. “Ik wilde op een andere manier met jongeren bezig zijn; ze niet meer de keersommen leren, maar met ze praten over dingen die hen bezighouden. In zijn online dagopeningen komen Eriks passie voor kinderen en zijn passie voor God bij elkaar.

‘k Stel mijn vertrouwen
In ‘Nederland Zingt Dichtbij’ zijn deze week veel kinderliederen te horen. Marcel en Lydia Zimmer zingen vanaf een schoolplein nummers als ‘Daar word je pas gelukkig van’ en ‘Maak je niet druk’. Daarnaast klinken vanuit kerken door heel het land bekende liederen als ‘Ik stel mijn vertrouwen’, ‘Lees je Bijbel’ en ‘Jezus is de Goede Herder’.

‘Worden als een kind’
In de uitzending is – zoals gebruikelijk – ook ruimte voor een korte overdenking. Jurjen ten Brinke staat hierin stil bij de woorden uit het Bijbelboek Mattheüs over ‘worden als een kind’. “Kinderen kunnen genieten van het kleine”, zegt hij. “Je mag klein worden en genieten van dat wat je hebt, wat je kunt en wat God je gegeven heeft. Je mag gefocust zijn op de gewone dingen van het leven, in plaats van je zorgen maken.”

Nederland Zingt Dichtbij, zondag 17 mei om 11.40 uur op NPO 2

Datum: 15 mei 2020
Website: http://www.eo.nl

Dit artikel delen:

Meer nieuws: