MENU
Programma digitale Pinksterconferentie bekend

Programma digitale Pinksterconferentie bekend

18 mei

Afgelopen vrijdag werden de hoofdsprekers van de digitale Pinksterconferentie ‘Samen kerk, samen sterk’ bekend gemaakt. Inmiddels is ook het programma voor alle leeftijden in grote lijnen bekend. De conferentie vindt plaats in het pinksterweekend, van vrijdag 29 mei tot en met maandag 1 juni.

Gevarieerd programma-aanbod
Een groot aantal christelijke partners heeft de handen ineengeslagen voor deze conferentie, en dat resulteert onder andere in een aantrekkelijk en gevarieerd programma. Kijkers kunnen via livestreams en eerder opgenomen programma’s van vrijdag tot en met maandag Pinksteren meevieren. Zo zijn er samenkomsten met o.a. Otto de Bruijne, Nelinda Troost en Jurjen ten Brinke en worden er seminars over actuele thema’s aangeboden. Ook zijn er inspirerende tafelgesprekken en presenteert Groot Nieuws Radio haar Top 100 van Opwekkingsliederen. Kinderen, tieners en jongeren kunnen hun eigen programma’s volgen, en dat geldt ook voor de bezoekers van de Bijzondere Mensen Tent.

www.samenkerksamensterk.nl
De site www.samenkerksamensterk.nl, gerealiseerd door de EO, is de online thuisbasis voor de digitale Pinksterconferentie. Op het interactieve platform kunnen bezoekers tijdens het hele Pinksterweekend de samenkomsten en seminars via een livestream volgen. Ook biedt het platform mooie interactieve initiatieven en nieuwtjes om samen Pinksteren te vieren. Het programma van de digitale Pinksterconferentie is vanaf vandaag op www.samenkerksamensterk.nl te bekijken, waarbij het deels nog wordt aangevuld met seminars.

De digitale Pinksterconferentie begint op vrijdagavond 29 mei met een samenkomst met Hans Maat. Vanaf 8 uur ‘s morgens is de Opwekking Top 100 al te beluisteren.

Stichting Opwekking
Opwekking is gericht op geestelijke vernieuwing met het verlangen mensen in Nederland bekend te maken met het evangelie van Jezus Christus door de kracht van de Heilige Geest. We doen dit door verkondiging en onderwijs, leiderschapsontwikkeling en geloofsopvoeding

Over de sprekers
Hans Maat is directeur van het Evangelisch Werkverband, en is een bruggenbouwer tussen de protestantse én de evangelische en charismatische stroming. Hans is daarnaast ook actief op het gebied van muziek, en is oprichter van de band Sela en schrijver van vele liederen. Hans is getrouwd en heeft vier kinderen.

Nelinda Troost is zangeres, aanbiddingsleidster en spreekster. Daarnaast werkt ze samen met haar man Gerald bij Troost Producties, waar ze als co-writer van songs en boekingsmanager actief is. Samen hebben ze drie kinderen.

Otto de Bruijne presenteert het evangelie als spreker, schrijver en beeldend kunstenaar. Hij heeft voor TEAR gewerkt in Nederland en Afrika, en als tv-presentator en programmamaker bij de EO. Otto is getrouwd met Renée en samen hebben ze vijf kinderen.

Jurjen ten Brinke is voorganger van de multiculturele kerk Hoop voor Noord in Amsterdam. Daarnaast is hij ambassadeur voor TEAR, en presentator van het EO-programma ‘Nederland Zingt Dichtbij’ en sprak meerdere keren tijdens de Nederland Zingt Dagen. Jurjen is getrouwd met Marijke en vader van vier kinderen.

Mirjam Kollenstaart is predikant en spreekster. Naast het werk in de gemeente schrijft ze ook regelmatig in het Nederlands Dagblad en de tijdschriften Eva en Jente. Mirjam is getrouwd met Marien (ook predikant), en heeft vier zonen en een dochter.

Kees Goedhart is spreker, Bijbelleraar en schrijver. Hij is zendeling geweest in de West-Indies, en vanaf het begin betrokken bij Opwekking - als spreker op de Pinksterconferenties en als voorzitter. Kees is getrouwd met Fieke en samen hebben ze drie kinderen en kinderen en achterkleinkinderen.

Martin Koornstra is opgegroeid in België, waar hij zelf ook jarenlang als zendeling werkte. In 2009 richtte hij Royal Mission op. Zijn leven bestaat uit spreken, trainen, coachen, schrijven, reizen en leidinggeven. was. Martin is getrouwd met Karin en heeft twee volwassen dochters.

David de Vos is evangelist met een passie voor Jezus, In 2004 richtte hij Go and Tell op met als missie zoveel mogelijk mensen bij Jezus te brengen, o.a. door campagnes in het buitenland en (jongeren)evenementen in Nederland. David is getrouwd met Joyce en heeft twee zonen.

Henk Stoorvogel is voorganger in de Vrije Evangelisatie Zwolle (VEZ) en oprichter en leider van mannenbeweging 4M. Daarnaast is hij spreker en auteur en geeft hij masterclasses in preekvaardigheid. Henk is getrouwd en vader van vier kinderen.

Datum: 18 mei 2020
Auteur: Opwekking - Maartje Dekens
Website: http://www.opwekking.nl

Dit artikel delen:

Meer nieuws: