MENU
Opwekking Top 100 vrijdag bij Groot Nieuws Radio

Opwekking Top 100 vrijdag bij Groot Nieuws Radio

27 mei

De liederen uit de Opwekking Top 100 verbinden ook dit jaar weer verschillende generaties. Oude klassiekers en nieuwe aanbiddingsliederen van Opwekking zijn aanstaande vrijdag tussen 08:00 en 18:00 uur te horen bij Groot Nieuws Radio. De lijst is samengesteld door de luisteraars van het christelijke radiostation.

De lijst start vrijdag om 08:00 uur met het lied 'Heer, Uw licht en Uw liefde schijnen' (lied 334) Maar ook nieuwere nummers als 'Feest van Genade' (lied 820) en 'Mijn Anker' (lied 822) hebben een plek in de Opwekking Top 100 gekregen. Luisteraars van Groot Nieuws Radio konden in de afgelopen tijd hun stem uitbrengen op hun favoriete liederen.

De lijst (met uitzondering van de top 20) wordt vrijdagochtend om 08:00 uur bekendgemaakt op de website van Groot Nieuws Radio. Vlak voor 18:00 uur is de nummer 1 van dit jaar te horen, dat lied kreeg uitzonderlijk veel stemmen van de luisteraars.

Samen zingen en getuigen
"De Opwekking Top 100 is al jaren de opmaat naar het pinksterweekend, waarin we vieren dat de Heilige Geest is uitgestort", vertelt Wilfred Hardeman, directeur bij Groot Nieuws Radio. "Het is de Geest die ons helpt om samen te zingen, te getuigen en te leven tot Zijn eer. Dat is ons gezamenlijk verlangen voor dit Pinksterfeest."

Afgelopen jaren is er bij Stichting Opwekking meer ruimte gekomen voor liederen waarin de worsteling van het leven beschreven wordt. Ook die nummers worden gewaardeerd door de luisteraars van Groot Nieuws Radio. Liederen als 'Morgen dans je weer', 'Vragen' en 'Maak ons hart onrustig' krijgen dit jaar een plek in de Opwekking Top 100.

Digitale Pinksterconferentie
Vrijdagavond na de Opwekking Top 100 gaat de Digitale Pinksterconferentie van start, een samenwerking van verschillende christelijke organisaties waaronder Stichting Opwekking. Via samenkerksamensterk.nl zijn samenkomsten en seminars te volgen. Groot Nieuws Radio doet verslag van de conferentie en bezoekt kijkers en luisteraar thuis om te zien hoe het Pinksterfeest in het land gevierd wordt.

Ruben Flach, directeur van Stichting Opwekking: "Pinksteren is het feest van de Heilige Geest die het vuur van Gods koninkrijk aansteekt in ons hart. Het is de Heilige Geest die ons tot één kerk maakt, en ons samen in staat stelt om getuigen te zijn van wat God heeft gedaan in ons leven. Samen kerk, samen sterk in een tijd waarin houvast en hoop zo nodig zijn. Een thema dat inhoud krijgt in een bijzondere samenwerking. Dat is de kracht van Pinksteren."

Datum: 27 mei 2020
Auteur: Groot Nieuws Radio - Lukas Kramer
Foto: © Henk-Jan Oudenampsen - tekening
Website: http://www.grootnieuwsradio.nl

Dit artikel delen:

Meer nieuws: