MENU
Jan van de Beek met de evangelisatiebus in Amersfoort

Jan van de Beek met de evangelisatiebus in Amersfoort

27 jun

Jan van de Beek vertelt wat hij allemaal meemaakt als hij met de evangelisatiebus op stap gaat. Hij was dit keer in Amersfoort. Jan: 'We waren welkom, en dat is al bijzonder te noemen in deze tijd.'

Jan van de Beek: 'Er kwamen ook christenen uit de buurt die ons vertelden dat ze heel blij waren met onze aanwezigheid en onze boodschap. Het was heerlijk om weer met mensen over God en Zijn Koninkrijk, Zijn genade, vergeving en plan van heil te praten.

Een bijzondere ontmoeting hadden we met Ricardo, op zijn rug stond een prikkelende tekst, het schreeuwde om aandacht, zie foto. Paul schrijft: Ricardo had een open hart en ik mocht hem met behulp van een evangelisatie-kubus het evangelie van de Heere Jezus vertellen. Hij vertelde dat hij sinds anderhalf jaar voor het slapen gaan bidt omdat het met zijn vader niet zo goed ging. Ricardo nam een Johannes-evangelie aan en een kleine brochure “Hoe kan ik God leren kennen“.

Paul: Een mede-evangeliste gaf drie kinderen, Anne, Naomi en Jim, een foldertje over het evangelie. Ik ging erbij staan en vroeg hun: weet je wat evangelie betekent? Op mijn knieën zittend ging ik dat uitleggen, de moeder kwam erbij staan. Zij leert haar kinderen dat als je goed doet, je het goede weer terug krijgt.

Verder hadden we een ontmoeting met een jonge vrouw: Lisanne. We hadden een lang gesprek met haar, zij wil best geloven maar weet niet hoe. We mochten haar veel dingen uitleggen en ze vond dit zeer boeiend. Laten we bidden dat de Heilige Geest een honger naar God in haar aanwakkert.

Linde kwam ook op ons pad, ze hoorde alles lachend aan, ze was best open, maar had ook veel vragen en twijfels. Voor haar mogen we hetzelfde bidden.

Jonas, een jonge scholier, met hem hadden we een lang gesprek. Hij had zijn twijfels en vragen. De argumenten die wij aandroegen om Gods aanwezigheid op te merken spraken hem erg aan. Hij had een open en sympathieke houding en nam net als de anderen wat lectuur aan.

We zijn enorm dankbaar voor al deze gesprekken. Wilt u voorbede doen voor genoemde personen en ook bidden voor de nieuwe actie? Uw gebed vinden we enorm belangrijk. We willen daar niet staan in eigen wijsheid en kracht maar geleid worden door Gods Geest.'

Groeten namens het team, Jan van de Beek.

Datum: 27 juni 2020
Auteur: Christelijknieuws - Jan van de Beek
Foto: Jan van de Beek

Dit artikel delen:

Meer nieuws: