MENU
Coronacrisis in Wit-Rusland: Help de zwaar getroffen gezinnen

Coronacrisis in Wit-Rusland: Help de zwaar getroffen gezinnen

30 jun

Ark Mission ondersteunt de projecten onder kinderen in Wit-Rusland van harte. Helaas doet er zich nu een ander probleem voor: door COVID-19 is er een nog grotere armoede ontstaan onder de gezinnen. (Foto: Kerk in Wit-Rusland voor de coronacrisis.)

Veel mensen zijn hun werk kwijt geraakt en anderen ontvangen veel minder salaris. Daarom heeft onze partner, samen met de kerken, besloten om voedselpakketten uit te gaan delen onder die gezinnen. Ark Mission wil daar graag bij helpen. Helpt u ons mee? DONEER NU

Uit Wit-Rusland ontving ArkMission deze berichten:

- We begonnen dit project in mei 2020, toen de effecten van de economische crisis duidelijk werden. Helaas is de situatie van de behoeftige gezinnen verslechterd. Het gaat hierbij om de gezinnen waarvan we de kinderen opvangen in de Day Care Centers. Veel mensen zijn hun baan kwijt geraakt. Van anderen is het salaris verlaagd.

- We hebben besloten om alle inspanningen te richten op het werven van middelen, zodat we deze gezinnen kunnen voorzien van voedselpakketten.

- De situatie van deze mensen was al moeilijk, maar dat is nu nog erger geworden. Kinderen kunnen niet meer naar de Day Care Centers komen en ontvangen dus ook geen normale maaltijd meer. Door een gebrek aan financiŽle middelen kunnen ouders hun kinderen ook niet mee laten gaan op zomerkamp. Alle kinderen zijn thuis en producten raken op. Deze situatie zal waarschijnlijk de hele zomer doorgaan.

In mei hebben we, samen met een aantal kerken, 150 van de 238 gezinnen kunnen helpen. De meeste gezinnen hebben meer dan 3 kinderen; we hebben dus ongeveer 750 mensen kunnen helpen. Kinderen hebben nu vakantie en worden daardoor ook niet meer op school gevoed. Sommige ouders hebben geen werk meer en zijn daarom aangewezen op hun eigen gebrekkige middelen.

We zullen deze gezinnen daarom de hele zomer moeten ondersteunen. Vanuit Ark Mission willen we graag helpen om deze gezinnen te voorzien van een voedselpakket.

Helpt u ons mee? DONEER NU

Datum: 30 juni 2020
Auteur: Ark Mission
Foto: © Henk-Jan Oudenampsen - Wit Rusland kerk
Website: https://www.arkmission.nl/k/n553/news/view/58594

Dit artikel delen:

Meer nieuws: