MENU
Daniel Marx wil bruggen slaan met nieuw album Hymns

Daniel Marx wil bruggen slaan met nieuw album Hymns

02 jul

DaniŽl Marx is dit jaar terug met zijn derde studio-album ĎHymnsí, ditmaal voor het eerst in het Engels. Yannick Philippaerts, vaste co-schrijver en pianist in de band, introduceert de muziek van het Amerikaanse duo Jeff en Sheri Easter aan DaniŽl, die zich verdiept in hun muziek en zo in contact treedt met hun neef Jared Easter.

Stilistisch wijkt het album ĎHymnesí af van de vorige twee: de hymnes en de muziek van oa. Johannes de Heer zijn de geluiden die DaniŽl van jongs af aan te horen krijgt: zijn vader en andere leden van de Marx-familie hebben allemaal muzikaal bloed en een voorliefde voor de traditionele gospelmuziek. DaniŽl zingt jarenlang deze liederen mee in zijn ouderlijk huis en maken deel uit van zijn muzikaal DNA. Het nieuwe album ĎHymnsí is zowel een lofzang aan God alsook een eerbetoon aan zijn familie, meer bepaald zijn vader met wie hij een duet zingt op het nummer ĎIn The Gardení. Hij wilt met dit album heel graag de muziek van de vorige generaties introduceren naar deze generatie. Deze oude hymnes zijn in een muzikaal nieuw verfrissend jasje gestoken om zowel de oudere als jongere generatie te bekoren.

Van de tien songs, heeft DaniŽlís eigen band er drie voor eigen rekening genomen. De overige zeven zijn ingespeeld door Jared Easter en zijn muzikanten. DaniŽl contacteerde hem via Facebook en de rest is geschiedenis: de sound van het album is onmiskenbaar country en DaniŽlís krachtige stem komt hier perfect tot zijn recht. Vocaal gezien groeit hij album na album.

DaniŽl kan voor u met zijn band een lofprijsavond, een eredienst en een optreden verzorgen.

Datum: 2 juli 2020
Auteur: Daniel Marx
Foto: Daniel Marx
Website: http://www.danielmarx.nl

Dit artikel delen:

Gerelateerde artikelen:

16 september 2018 Daniel Marx in Zutphen met Johannes de Heer liederen

Meer nieuws: