MENU
Muskathlon thuis: Volop bewegen en grenzeloos liefhebben

Muskathlon thuis: Volop bewegen en grenzeloos liefhebben

11 jul

In de afgelopen maanden is er wereldwijd veel gebeurt. De Corona crisis heeft ons stil gezet. Als gevolg hiervan is het niet mogelijk om de Muskathlon landen te bezoeken. Maar juist in een tijd als deze is de nood enorm hoog en moeten we juist in actie komen voor onze Muskathlon landen! Helaas zijn de grenzen dicht, maar wij kunnen nog volop bewegen en grenzeloos liefhebben! Blijf niet stilzitten, maar sta op voor gerechtigheid!

De Muskathlon@home
Als muskathlon zijn we gestart met de Muskathlon@home! Samen met duizenden mensen in Nederland willen we op zaterdag 29 augustus sporten voor een ander om zo geld op te halen voor de vervolgde kerk en kinderen in extreme armoede. In de eerste twee weken hebben al 140 mensen zich opgegeven. Deze 140 mensen zijn verdeeld over 12 verschillende projecten van Compassion en Open Doors.

De komende tijd ga je misschien meer voorbij zien komen van de Muskathlon@home. Op deze manier hopen wij duizenden anderen enthousiast te krijgen om tijdens deze corona crisis te sporten. Wij denken echt dat dit de tijd is om op te staan! Daarom willen we je vragen om alleen, samen met je vrienden, familie, gezin of collega’s mee te doen aan de Muskathlon@home en tijdens deze crisis vanuit jouw liefde voor een ander te sporten en op te staan voor gerechtigheid!

Wij hebben jouw hulp nodig!
Om deze duizenden mensen te bereiken en daarmee duizenden anderen te helpen hebben wij jouw hulp nodig! In eerste instantie kan je ons natuurlijk helpen om jezelf aan te melden voor de Muskathlon@home! Maar er zijn meer manieren om ons te helpen. Hieronder hebben we zo op een rijtje gezet:

Berichten delen of plaatsen
We willen je vragen om eens een bericht te delen en iets te plaatsen op je eigen tijdlijn. Maak mensen in jouw eigen omgeving enthousiast en roep ze op om ook mee te doen! Daarnaast kunnen we jouw hulp ook op andere manieren goed gebruiken.

Samen met je dorp of kerk
De corona maatregelen zijn weer iets versoepeld waardoor we steeds weer wat meer mensen mogen ontmoeten. Hoe gaaf zou het zijn om samen met je dorp of kerk mee te doen aan de Muskathlon@home. Inspiratie opdoen? Bekijk de Facebook pagina van Putten voor Muskathlon.

Sport samen
Het valt misschien wat samen met bovenstaand voorbeeld, maar hoe gaaf is het om samen met je vrienden, familie, gezin en/of collega’s te sporten en zo geld op te halen voor een specifiek gekozen project van Compassion of Open Doors. Check de video of het interview hieronder en bekijk hoe een gezin uit Leeuwarden al meer dan € 3.000,- heeft opgehaald.

Samen op pad voor de kinderen in Tanzania
De komende tijd kun je Leo en Marloes Broersma en hun kinderen Anna (15 jaar) en Sem (13 jaar) regelmatig wandelend tegenkomen in en om Leeuwarden. Dit gezin heeft namelijk de stevige wandelschoenen aangetrokken en gaat meedoen met de Muskathlon@home. Zij gaan op pad voor Compassion en willen hiermee de kinderen van Tanzania ondersteunen. Op 29 augustus gaan ze maar liefst 30 km wandelen.

De afgelopen weken hebben alle vier vol passie aan familie, vrienden, klasgenoten en docenten hun verhaal verteld. Een verhaal over de betekenis van armoede maar ook een verhaal van hoop en het verhaal van een Nederlands gezin dat heel graag een verschil wil maken voor de toekomst van kinderen in Tanzania. Anna en Sem vertellen dat ze twee jaar geleden met eigen ogen gezien hebben wat het betekent om in armoede op te groeien. Ze waren bij vrienden te gast in Moldavië. De beelden en de herinnering hieraan hebben een grote indruk gemaakt. Hierdoor beseffen ze hoe goed ze het hier in Nederland hebben en hoeveel mogelijkheden zij hebben in vergelijking met kinderen die met veel minder kansen opgroeien. Dit is de reden dat ze hun kilometers gaan maken voor de gezinnen in Tanzania.

Anna schrijft regelmatig met Gladness een meisje uit Tanzania en sinds kort sponsort Sem Joseph uit datzelfde Afrikaanse land. Marloes vertelt dat ze al zo’n 23 jaar kinderen sponsort via Compassion, ze is er mee opgegroeid. Samen met Leo ondersteunt ze hun sponsor dochter Esparanza uit Honduras. Leo is sinds 2012 betrokken bij de 4e Musketier en kende de Muskathlons van de verhalen van vrienden. Toen hij hoorde van de Muskathlon@home was hij direct enthousiast. “Dit is een prachtige gelegenheid om een Muskathlon te doen! En het mooie is dat wij dit als gezin kunnen doen.”

Een enthousiast gezin dat opstaat en op pad gaat om van betekenis te zijn voor gezinnen in Tanzania.

Datum: 11 juli 2020
Auteur: De 4de Musketier
Foto: Musketier
Website: http://www.de4demusketier.nl

Dit artikel delen:

Meer nieuws: