MENU
Hoe nabij is God

Hoe nabij is God

02 aug

Als we het boek Psalmen lezen, ontdekken we dat David voortdurend opnieuw in problemen raakte. Sommige mensen zeggen dat christenen die werkelijk de Heere liefhebben, nooit in moeilijke situaties terecht zullen komen. Maar dat gold niet voor Mozes, het gold niet voor David, en het gold zeker niet voor onze Heere Jezus Christus! Onze Heere kwam in de moeilijkste situatie terecht die we ons maar kunnen voorstellen: genageld aan een Romeins kruis.

Luister naar David: ‘Heere, waarom blijft U van verre staan? Waarom verbergt U Zich in tijden van benauwdheid?’ (Psalm 10 vers 1). Met andere woorden: ‘Waarom, Heere? Waar bent U?’ Maar waarom denken wij dat God ver bij ons vandaan is? Waardoor komt de gedachte bij ons op dat God ons heeft verlaten? Wij weten toch dat God overal is? En Hij heeft immers beloofd ons niet te zullen verlaten (Hebr. 13:5)? David had alleen maar het gevoel dat God ver weg was.

Dat is een goede les voor ons. Baseer je oordelen niet alleen maar op je gevoelens. Bouw je leven op geloof. Het geloof zegt: ‘Ik zal God vertrouwen, wat ik ook zie, wat ik ook denk, en hoe ik me ook voel.’ Geloof betekent niet dat we onwetend zijn. Het betekent dat we wandelen in de wil van God, omdat we het Woord van God kennen.
Ja, David bevond zich in een moeilijke situatie. Hij werd vervolgd en gekweld door hoogmoedige mensen vol eigendunk, die zeiden: ‘Ik zal niet wankelen. Ze zeiden ook: ‘God zal het niet zien’, en: ‘God zal niet oordelen.’ Maar David ging naar de Heere en zei: ‘Heere, U weet alles wat er gebeurt, en U zult er iets aan doen.’

Wanneer het lijkt of God ver weg is, herinner jezelf er dan aan dat Hij nabij is. Nabijheid is geen kwestie van geografie. God is overal. Nabijheid is gelijkenis. Hoe meer we op de Heere gaan lijken, hoe dichter Hij bij ons is.

Heb je het verlangen om vandaag dichter bij God te zijn? Vul je geest met de waarheid van het Woord en je hart met gebed, en vertrouw erop dat God voor je zal zorgen.

Warren Wiersbe
Dr. Warren W. Wiersbe (1929-2019) was een internationaal bekend Bijbelleraar en een voormalig voorganger van de Moody Church in Chicago. Hij is tien jaar verbonden geweest aan het radiowerk vanBack to the Bible, eerst als Bijbelleraar en later als algemeen directeur. Dr. Wiersbe heeft meer dan 160 boeken geschreven. Hij en zijn vrouw Betty wonen in Lincoln, Nebraska, USA.

Met vriendelijke toestemming overgenomen uit:
365 dagen Leven uit de Psalmen - Dagboek - Een bron van inspiratie, troost en kracht, Warren W. Wiersbe, paperback, 368 pag., € 19,95, ISBN 978-94-9223-416-2, uitgave van Grace Publishing House

Datum: 2 augustus 2020
Auteur: Warren Wiersbe
Foto: © Henk-Jan Oudenampsen
Website: http://www.gracepublishinghouse.com

Dit artikel delen:

Gerelateerde artikelen:

25 oktober 2020 Gelukkige oogsters
18 oktober 2020 Wachten en hopen
11 oktober 2020 Uitroep in donkere tijden
4 oktober 2020 Niet alle stormen zijn erg
2 oktober 2020 Stewardess Monica Masi trouwde haar ex-man

Meer nieuws: