MENU
Mattie maakt kussens en tassen van oude zeilen voor Mercy Ships

Mattie maakt kussens en tassen van oude zeilen voor Mercy Ships

01 aug

Mattie van Sleen was altijd al handig met naald en draad en maakte graag haar eigen kleding. Maar op een gegeven moment besloot ze dat ze deze talenten wilde inzetten om iets voor een ander te doen. Zo begon Mattie met het maken van kussens en tassen van oude zeilen en verkocht ze deze op markten. En de winst? Die geeft ze aan Mercy Ships! Lees hieronder haar bijzondere verhaal.

Mattie verkoopt het meeste op markten
‘Ik heb zelf altijd gesurft en gezeild, dus ik had nog een oud zeil liggen’, vertelt Mattie. ‘Zeilen gooi je gewoon niet weg, dus ik dacht: wellicht kan ik er wel iets mee maken. Zo begon ik eerst met het maken van kussentjes en van het een kwam het ander’. Mattie maakt inmiddels zowel kussens als tassen en toilettasjes. ‘De zeilen probeer ik altijd gratis te krijgen. Zo ga ik langs zeilscholen, zonweringsbedrijven en andere organisaties die mij dit materiaal willen geven. Eigenlijk recycle ik dus hun afval en geef ik het weer een nieuw leven’.

Fan van boten
Ze verkoopt het meeste op markten en vertelt daarbij mensen ook over het verhaal van Mercy Ships. ‘Ik kende Mercy Ships al een tijd voordat ik hieraan begon, ik heb ervan gehoord via Kirsten Alting, jullie ambassadrice. Daarnaast ben ik ook enorm fan van boten en werk ik zelf in het ziekenhuis. Dus de combinatie van schepen, medische hulp én het christelijke geloof, dat klopte gewoon. En ik ben blij dat ik jullie verhaal mag delen’.

Tweelingzus
Hoewel Mattie van zichzelf ondernemend genoeg is, doet ze dit fantastische project niet helemaal alleen. Haar tweelingzus helpt namelijk ook mee. Zo staan de twee zussen gezamenlijk op de markten, zelfs in Mercy Ships T-shirt, om de kussens en tassen te verkopen en het verhaal van Mercy Ships te delen. ‘Creativiteit zit in ons, we vinden het gewoon ontzettend leuk om samen te naaien en dit soort dingen te maken. En dat we dit voor Mercy Ships kunnen doen is al helemaal mooi’.

Intensive care
En hoewel door het coronavirus de meeste markten niet doorgaan, zit Mattie zeker niet stil. Zelfs niet toen haar man zelf corona kreeg en dertien dagen op de intensive care lag. Dit was voor haar een heftige tijd. Toen Matties man van de afdeling ontslagen werd, naaide ze voor alle vijftig verpleegkundigen een toilettasje met daarin een douchegel en een folder van Mercy Ships. Mattie: ‘Ze vonden het allemaal zo mooi en er werd zo goed op gereageerd. En zo kon ik ook een beetje reclame voor jullie maken’.

Mee op het schip?
Mattie wil zo lang mogelijk doorgaan met het creëren van tassen, kussens en toilettasjes. Ze hoopt ooit om zelf mee te gaan op het schip, maar dat is een droom voor de toekomst. Wij vinden het in ieder geval fantastisch om zulke leuke en inspirerende initiatieven te zien. Wil je ook eens Mattie haar creaties bekijken? Kijk dan op Facebook bij ‘Recycling Matties’.

Datum: 1 augustus 2020
Auteur: Mercy Ships
Foto: Mercy Ships
Website: http://www.mercyships.org

Dit artikel delen:

Meer nieuws: