MENU
Vier gezinnen openhartig over geld in EO-documentaire

Vier gezinnen openhartig over geld in EO-documentaire

13 aug

Voor ‘Waar doen ze het van?’ volgt de EO een half jaar lang vier gezinnen die moeten rondkomen van verschillende maandbudgetten. De gezinnen geven een inkijkje in hun portemonnee. Hoe regelen ze hun financiën? Wat zijn hun inkomsten? Hoeveel gaat eruit en wat blijft er over? Oftewel, waar doen ze het van?

Het praten over geld is in Nederland haast een taboe geworden. Met de zesdelige serie wil de EO het onderwerp ‘geld’ en de verschillen in inkomsten en uitgaven bespreekbaar maken.

Eindredacteur Herman Wegter: “Weinig mensen vertellen hoeveel er maandelijks bij hen binnenkomt en wat eruitgaat. Met dit programma tonen we vier gezinnen die hier open over spreken en niets verborgen houden. Daarmee hoop ik dat we de kijkers kunnen inspireren om ook zelf na te denken hoe zij met hun geld omgaan en wat ze hiervan vinden. Ook willen we hen uitdagen om het gesprek hierover aan te gaan.”

Van enorm wagenpark tot schuldsanering
De familie Azimi hoeft met een inkomen van 130.000 euro per maand niet op haar centen te letten. Wel wil meneer Azimi, gezien het feit hij dag en nacht werkt voor zijn miljoenen, meer gaan letten op de tijd die hij aan zijn gezin besteedt. Waar deze familie een wagenpark heeft dat maandelijks zo’n 25.000 euro kost, heeft de familie De Vrind geen eigen auto, maar lenen ze regelmatig de auto van oma. Ze verdienen maandelijks 300 euro, hebben grote schulden en willen het liefst de schuldsanering in. Boodschappen voor henzelf en de drie kinderen doen ze bij de Voedselbank en ook bij de dierenvoedselbank zijn ze vaste bezoekers.

Ook Giovanna laat zien waar ze haar geld aan uitgeeft en wat er binnenkomt. Ze woont samen met haar studerende dochter Isabella en heeft een gemiddeld inkomen van 1.750 euro per maand. Hier komt ze net niet mee uit dus ze wil meer grip op haar financiën krijgen. Familie Geerts heeft maandelijks meer te besteden, zo’n 4.750 euro. Met zeven kinderen kunnen ze dit geld ook goed gebruiken en moeten ze creatief zijn. De verjaardagen vieren ze bijvoorbeeld allemaal tegelijk om het betaalbaar te houden. Alle families laten in elke aflevering zien hoe zij hun geld uitgeven en bijvoorbeeld boodschappen doen, omgaan met verjaardagen en feestdagen en welke hobby’s ze kunnen uitoefenen. Ze laten letterlijk hun online bankafschriften zien, niets blijft verborgen.

Vanaf woensdag 23 september, 21.35 uur bij de EO op NPO 1. Let op: in week 41 is er geen aflevering. De derde aflevering is te zien op woensdag 14 oktober.

Datum: 13 augustus 2020
Auteur: EO - Lisa van Slooten
Website: http://www.eo.nl

Dit artikel delen:

Meer nieuws: