MENU
Martin: Ik wil dokter worden en kinderen zonder benen helpen

Martin: Ik wil dokter worden en kinderen zonder benen helpen

20 aug

De tien jaar oude Martin uit Abim (Oeganda) heeft als klein kind bij een nare val zijn been gebroken. Ondanks dat zijn ouders hem direct naar het ziekenhuis hebben gebracht, kon zijn been niet worden gered.

Zijn ouders hebben geprobeerd hem met een stok te laten lopen, zodat hij toch naar school kon, maar de afstand naar school was te groot voor de kleine jongen. Daarom hielden ze hem thuis. De ouders berustten in het idee dat er voor Martin geen goede toekomstmogelijkheden waren.

In 2019 kwamen de veldwerkers van Red een Kind de jongen op het spoor. Zij legden contact met een organisatie voor kinderen met een beperking en zorgden ervoor dat er een kunstbeen beschikbaar kwam voor Martin. Daarvoor was een bijdrage uit het fonds voor kinderen met een beperking beschikbaar. Dat veranderde zijn leven en zijn perspectief compleet!

Het afgelopen jaar ging Martin, tot aan de lockdown, net als alle andere kinderen naar school! Zijn toekomst ligt open: “Ik wil later dokter worden en vooral kinderen zonder benen kunnen helpen”, zegt Martin.

Datum: 20 augustus 2020
Auteur: Red Een Kind
Foto: Red Een Kind
Website: http://www.redeenkind.nl

Dit artikel delen:

Meer nieuws: