MENU
Biografie Jan van den Bosch

Biografie Jan van den Bosch

31 aug

Binnenkort verschijnt bij Royal Jongbloed (Ark Media) een bijzonder boek, ter gelegenheid van de 70ste verjaardag van Jan van den Bosch. Behalve een biografie van zijn veelbewogen leven, hebben een 40-tal vrienden een bijdrage geleverd. Het boek zal D.V. 12 september worden gepresenteerd in Alphen aan den Rijn.

Op 29 augustus viert Jan van den Bosch zijn 70ste verjaardag. Een mooie aanleiding om voor hem een boek samen te stellen, waarin niet alleen een persoonlijk, biografisch portret van deze bekende televisieman, ondernemer en missionair wordt geschetst, maar waar ook een inkijkje wordt gegeven in zijn veelbewogen leven.

Naast het biografische verhaal bevat het boek talrijke foto’s uit het leven van Jan van den Bosch en delen circa 40 vrienden van Jan uit binnen- en buitenland een persoonlijke herinnering. Onder hen bevinden zich o.a. Jan Peter Balkenende, Henk Binnendijk, Willibrord Frequin, Bobby Schuller, Arie Boomsma, Joni Eareckson, Franca Treur, Elbert Smelt en Kees van der Staaij.

Jan Hol (vriend en voorzitter College van Bestuur Christelijke Hogeschool Ede) is initiatiefnemer van het boek. In zijn voorwoord schrijft hij: “Jan is voor mij één van de schaarse landgenoten die modern, fris en onconventioneel het Evangelie van Jezus Christus deelt met hedendaags Holland. Hij kan effectief de navolging van Jezus overbrengen aan de CEO’s van onze beursfondsen, maar evenzeer aan de arme kinderen drie hoog achter in Kralingen. Hij leerde, komend uit zeer orthodoxe kringen, gaandeweg een bevrijdend levensmotto: ‘Wie alleen de traditie heeft, heeft God niet. Wie God heeft, kan ook met de traditie omgaan.’ Of zoals één van zijn vrienden in dit boek schrijft: met Jan erbij is God just one handshake away.”

Boekpresentatie
Op 12 september a.s. vanaf 15.00 uur wordt het boek officieel aangeboden aan Jan van den Bosch, tijdens een feestelijke bijeenkomst in de Oudshoornsekerk te Alphen aan den Rijn (Oudshoornseweg 90).

Over Jan van den Bosch
Jan van den Bosch studeerde o.a. “Massamedia en communicatie” aan het Queens’ College in Cambridge. Daarnaast studeerde Van den Bosch “zending en theologie” aan het All Nations Christian College te Hartfordshire in Engeland. In 1974 startte hij de Ronduit Club, de jongerentak van de Evangelische Omroep. 25 jaar was hij grotendeels hoofd van de afdeling jongerenprogramma’s. Zo nam Van den Bosch het initiatief voor de EO jongerendag, welke hij presenteerde van 1975 tot 1991. In deze periode, tot 1999, presenteerde hij talloze tv- en radioprogramma’s en maakte hij meer dan 400 documentaires in het buitenland.

Momenteel is Van den Bosch CEO en eigenaar van High Flight International Holding, een koepelorganisatie voor onder meer Beter Uit reizen, the Company Media Producties en reisorganisaties binnen en buiten de Europese Unie. Van den Bosch neemt plaats in diverse besturen van (internationale) organisaties. Ook presenteert Van den Bosch wekelijks het tv-programma “Hour of Power” Nederland. In dit programma ontvangt hij Nederlandse gasten die hij interviewt over wat het christelijk geloof voor hen betekent. In 2008 kwam het jubileumboek van Hour of Power uit met als titel “Zonder geloof kan ik niet functioneren”.

JAN – globetrotter met een missie | Jeannette Coppoolse (red.) | paperback, 240 blz. | ISBN 9789033802393 | € 24,90 | Ark Media

Datum: 31 augustus 2020
Auteur: Margaretha de Haan
Foto: © Henk-Jan Oudenampsen
Website: http://www.royaljongbloed.com

Dit artikel delen:

Meer nieuws: