MENU
Grace Music Nights met een zomerconcert van Filiae

Grace Music Nights met een zomerconcert van Filiae

27 aug

Nederland kruipt stukje bij beetje uit het coronadal. Maar grotere evenementen laten nog op zich wachten. Stichting De Genadebron en Events For Christ starten daarom met Grace Music Nights, avonden die eenheid onder christenen tastbaar maken, aanbidding centraal stellen en mensen weer echt een avondje uit geven.

De eerste concertavonden, met de mogelijkheid om ook te dineren, starten in augustus in De Bron in Bunschoten-Spakenburg met muzikale gasten als The Bowery, Eline Bakker, André van Zyl, Filiae en Emma Julia.

Nu de maatregelen tegen het coronavirus versoepeld zijn, zijn bijeenkomsten en concerten weer mogelijk. Maar er is behoefte aan meer. Aan ontmoeting. Echt weer een avondje uit. Samen met anderen ontspannen luisteren naar muziek - en een aanbiddingsavond beleven met anderen, als gezamenlijk getuigenis. Het komt allemaal samen tijdnes de Grace Worship Nights. Met deze avonden gaat stichting De Genadebron een samenwerking aan met evenementenorganisatie Events For Christ. Vaste plek van de activiteiten is De Bron, een interkerkelijk centrum in Bunschoten-Spakenburg.

De opzet van de avonden geeft mensen de gelegenheid om, geheel volgens de corona richtlijnen, toch een mooie avond uit te hebben. Gedurende augustus en september worden verschillende concerten georganiseerd. Luistermuziek met The Bowery en Filiae, maar ook aanbiddingsavonden met Eline Bakker, Emma Julia en Andre van Zyl. Bij deze concerten is er beperkte plek met voor een nog beperktere groep ook de mogelijkheid om vooraf te dineren. Met een informele borrel wordt de avond afgesloten.

"Wij zien dit als een initiatief om niet alleen het dorp iets moois en verbindends te bieden, maar ook voor een bruisende plek te zorgen waar iets moois kan gebeuren door muziek en aanbidding heen" aldus Amelius Bos van stichting De Genadebron. "De Bron werd door de stichting ingericht om jeugd een plek te bieden waar ze gehoord wordt, maar we willen ook over kerkmuren heen reiken. Met deze avonden willen we volgens het doel van de stichting eenheid uitstralen in hoofdzaken, vrijheid in bijzaken en liefde in alle zaken!"

Donderdag 20 augustus - zomerconcert The Bowery
Schurende stemmen, rauw-eerlijke teksten en indringend breekbare, akoestische muziek. Dat is de formule waarmee Rokus Maasland en Ramon Scherrenberg inmiddels tot de meest gewaardeerde groepen onder (chr.) publiek horen. Dit jaar verschijnt de nieuwe CD 'Mountains & Valleys', waar het duo tijdens hun concert een voorproefje van zal geven.

Zaterdag 29 augustus - aanbiddingsconcert Eline Bakker
Aanbiddingsleidster Eline Bakker werd in één klap bekend met 'Jezus Overwinnaar', wat ze mede schreef. Op haar debuut EP 'Abba' laat ze verder horen wat haar passie heeft: Gods grootheid bezingen en delen met de buitenwereld. Dat zorgt voor een avond vol meeslepende aanbidding!

Donderdag 3 september - zomerconcert Filiae
Vier zussen, ieder anders, maar met een uniek verenigd geluid. Filiae neemt je mee langs herkenbare verhalen uit het alledaagse, gebracht met een mix van klassieke, geestelijke en populaire luistermuziek. Van hymnes en klassiekers tot moderne gospel en close harmony; dat wil je niet missen!

Datum: 27 augustus 2020
Auteur: Events4Christ
Foto: Filiae
Website: https://www.eventsforchrist.nl

Dit artikel delen:

Meer nieuws: