MENU
Onderhoud Africa Mercy in volle gang

Onderhoud Africa Mercy in volle gang

28 aug

Afgelopen maand is de Shipyard-periode van Mercy Ships aangebroken. Een periode waarin het schip van Mercy Ships, de Africa Mercy, het nodige onderhoud krijgt om binnen afzienbare tijd weer uit te varen naar Afrika. Een korte update.

Het schip ligt op dit moment in Tenerife. Het ziet er naar uit dat het schip in januari weer naar Afrika (Senegal) zal kunnen varen. In samenwerking met vele vrijwilliger-professionals worden er veel verschillende onderdelen vervangen, gerestaureerd of gerepareerd.

Corona-proof
Een van de onderdelen is om het schip ‘corona-proof’ te maken. Dit wil zeggen dat het schip zo wordt voorbereid dat het de verspreiding van mogelijke ziekten aan boord zoveel mogelijk tegengaat. Normaal duurt de jaarlijkse onderhoudsperiode twee maanden, maar de door de coronacrisis zal dit zeker zes maanden duren. Het voordeel hiervan is dat we grotere onderhoud kunnen doen.

Dankzij donateurs en partners
We zijn dankbaar met de steun van donateurs en partners. Onder meer het bedrijf IHC Merwede, dat jaarlijks verschillende mensen naar het schip stuurt.

Datum: 28 augustus 2020
Auteur: Mercy Ships
Foto: Mercy Ships
Website: http://www.mercyships.org

Dit artikel delen:

Meer nieuws: