MENU
Niels Hofstede nieuwe voorzitter Raad van Toezicht ZOA

Niels Hofstede nieuwe voorzitter Raad van Toezicht ZOA

28 aug

Na de maximale termijn van tien jaar als voorzitter van de Raad van Toezicht van hulporganisatie ZOA, treedt Harry Paul per 1 september terug. Hij wordt opgevolgd door Niels Hofstede. “In een wereld die complexer wordt en waarin conflicten steeds omvangrijker worden, neemt het maatschappelijk belang van ZOA alleen maar toe.”

Hofstede komt
In het dagelijks leven is de 41-jarige Hofstede als partner verbonden aan PwC, een zakelijk dienstverlener. Hij richt zich op internationale energiebedrijven en de transformatie naar duurzame energie. Hofstede is tevens commissaris bij de Erdee Media Groep. “Toen ik benaderd voor de rol als voorzitter van de Raad van Toezicht van ZOA hoefde ik niet lang na te denken. Ik vind het belangrijk om maatschappelijk relevante organisaties met oog voor de meest kwetsbare mensen in deze wereld te ondersteunen.”
Hofstede is getrouwd en heeft vier kinderen. Hij is kerkelijk betrokken bij de Hervormde gemeente in Zalk.

Paul gaat
Harry Paul neemt met pijn in het hart, maar ook met voldoening afscheid van de Raad van Toezicht. ‘’Ik heb het altijd heel mooi gevonden om mijn ervaring en tijd op zo’n manier in te zetten in Gods koninkrijk.’’ De rol van de Raad van Toezicht is belangrijk naar de stakeholders, waaronder ook naar de achterban van ZOA, benadrukt Paul: “Je kunt de RvT zien als een kwaliteitsbewaker op de achtergrond om er op toe te zien dat de organisatie transparant is en het geld goed wordt besteed. Tevens heeft de RvT een belangrijke functie voor het bewaken van de identiteit. ZOA is een christelijke organisatie en de relatie met de achterban is belangrijk. De achterban kan niet zelf zomaar hulp verlenen aan kwetsbare mensen wereldwijd. Hulpverlening is een professie geworden omdat er aan steeds hogere eisen voldaan moet worden. ZOA biedt een mogelijkheid om als individu of gemeente barmhartig te kunnen zijn. Dat kan door drie dingen: geld, inzet en gebed.”

De Raad van Toezicht bestaat uit zes leden, die de ZOA-directie naast de formele verantwoordelijkheid als toezichthouder ook leiderschap, steun en overzicht bieden op basis van wijsheid en ervaring. De toezichthouders zijn onbezoldigd.

ZOA is er voor mensen die alles kwijt zijn geraakt door een oorlog of een ramp. Samen kunnen we in noodsituaties snel te hulp schieten. En hen ook daarna trouw blijven, door te helpen bij het opbouwen van een nieuw bestaan. Net zo lang totdat ze zichzelf weer kunnen redden. De ruim 1000 medewerkers zijn werkzaam in zestien landen in Afrika, Azië, Midden-Oosten, Zuid-Amerika en Nederland – vanuit een christelijke motivatie. Kijk voor meer informatie op www.zoa.nl.

Datum: 28 augustus 2020
Auteur: ZOA - KlaasJan Baas
Foto: ZOA
Website: http://www.zoa.nl

Dit artikel delen:

Meer nieuws: